Rusia, care bombardează de doi ani Ucraina, dă lecții de diplomație în Orientul Mijlociu. "O escaladare nu e în interesul nimănui"

Data actualizării: Data publicării:
dmitri peskov
Rusia s-a abținut să-și critice în public aliatul, Iranul, în urma atacurilor asupra Israelului. FOTO: Profimedia Images

Rusia s-a declarat luni foarte îngrijorată de escaladarea tensiunilor din Orientul Mijlociu în urma atacului Iranului cu drone și rachete asupra Israelului și susține "ca toate dezacordurile să fie rezolvate exclusiv prin metode politice și diplomatice", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Suntem extrem de îngrijorați de escaladarea tensiunilor din regiune", a declarat într-o conferință de presă Dmitri Peskov.

"Facem apel către toate țările din regiune să dea dovadă de reținere. O escaladare ulterioară nu este în interesul nimănui. Prin urmare, desigur, susținem ca toate dezacordurile să fie rezolvate exclusiv prin metode politice și diplomatice", a spus Peskov.

Rusia s-a abținut să-și critice în public aliatul, Iranul, în urma acestor atacuri.

Ministrul de externe al președintelui Vladimir Putin, Serghei Lavrov, a vorbit duminică la telefon cu ministrul iranian de externe Hossein Amirabdollahian.

La rândul ei, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a declarat că nu îşi aminteşte ca Israelul să fi condamnat vreodată atacurile Kievului asupra teritoriului Federaţiei Ruse. Zaharova a făcut această declaraţie ca răspuns la îndemnul ambasadoarei Israelului în Rusia, Simona Halperin, de a condamna atacul Iranului.

Totodată, fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a declarat că un război între Israel şi Iran ar înrăutăţi perspectivele preşedintelui american, Joe Biden, de a fi reales. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri