Rusia își anunță „sprijinul absolut” pentru Serbia în conflictul cu Kosovo

Data publicării:
dmitri peskov
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului Foto: Profimedia Images

Rusia se implică în cel mai nou conflict dintre Serbia și Kosovo și și-a anunțat „sprijinul absolut” pentru aliații sârbi. Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a făcut declarațiile în favoarea Serbiei.

„Sprijinul nostru este absolut pentru Serbia”, a declarat Peskov la Moscova, potrivit agenţiei de presă Interfax, citată de Agerpres. „Susţinem poziţia paşnică şi constructivă a Belgradului în această situaţie”, a adăugat el.

În weekend, noi reglementări de călătorie pentru sârbii care trăiesc în Kosovo au crescut tensiunile. Noile reglementări nu mai recunosc paşapoartele sârbe la graniţa dintre cele două state. În schimb, sârbii din Kosovo trebuie să ceară un document provizoriu. Kosovo a justificat măsura argumentând că autorităţile sârbe tratează în acelaşi mod cetăţenii kosovari care trăiesc în Serbia.

După proteste violente, în care militanţi sârbi au ridicat baricade în nordul Kosovo şi ar fi fost trase focuri de armă în direcţia poliţiştilor kosovari, Kosovo a anunţat, în timpul nopţii de duminică spre luni, că reglementările nu vor intra încă în vigoare.

Peskov a făcut referire la aceste reglementări ca fiind „cereri absolut nerezonabile” din partea autorităţilor kosovare.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri