Rusia oficializează luni și marți anexarea ilegală a celor patru regiuni din Ucraina

Data publicării:
Russia Putin New Territories Accession
Putin și liderii celor patru regiuni anexate de Rusia. Foto: Profimedia Images

Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus) va ratifica luni „tratatele internaţionale de anexare” semnate cu regiunile ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, a anunţat duminică preşedintele instituţiei, Viaceslav Volodin, transmite EFE, potrivit Agerpres.

„Luni vom aborda introducerea de amendamente la legile constituţionale, precum şi ratificarea tratatelor internaţionale”, a declarat Volodin la televiziunea publică.

Oficialul rus a explicat că deputaţii au în faţă „o activitate importantă” pentru a crea „un cadru legal unificat” pentru locuitorii regiunilor anexate.

În acest sens, Volodin a amintit că Duma a trebuit să adopte circa 70 de noi legi în 2014, când Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea.

Autorităţile ruse urmează exact aceiaşi paşi pe care i-au făcut când Rusia a anexat ilegal în 2014 peninsula ucraineană Crimeea, unde a avut loc şi acolo un referendum ilegal şi care a fost integrată în Federaţia Rusă după un proces de anexare realizat pe repede înainte.

Volodin a făcut aluzie şi la faptul că Rusia nu controlează încă în întregime teritoriile anexate, nici în aşa-zisa „republică populară Doneţk”, nici în Herson şi nici în Zaporojie.

„Da, în aceste regiuni au loc lupte. Trebuie să ţinem cont de acest aspect şi să facem tot ceea ce depinde de noi pentru a elibera teritoriul Federaţiei Ruse”, a susţinut el.

Marţi va fi rândul Consiliului Federaţiei (Senatul rus) să ratifice „tratatele”, după care preşedintele Vladimir Putin va promulga legea federală pe această temă.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri