Rusia susține că portul Mariupol a fost complet deminat și a început să funcționeze din nou

Data publicării:
FILE - A man walks in front of harbor cranes at the port in Mariupol, Ukraine, Wednesday, Feb. 23, 2022
Rusia a preluat controlul total la Mariupol după ce luptătorii ucraineni retraşi în combinatul metalurgic Azovstal s-au predat. Foto: Profimedia

Portul Mariupol a fost complet curățat de mine și a început să funcționeze din nou, a anunțat miercuri Ministerul rus al Apărării, potrivit BBC.

Generalul Igor Konașenkov, un reprezentant al ministerului, a declarat, conform presei ruse de stat, că lucrările de deminare și demilitarizare a portului au fost finalizate.

Agenția de știri TASS a citat Ministerul rus al Apărării, care a precizat că peste 12.000 de obiecte explozive și arme au fost găsite și dezamorsate.

Marți, Mihail Mizintsev, șeful Centrului Național de Control al Apărării din Rusia, a declarat că este în curs de amenajare un „coridor umanitar” de la Mariupol spre Marea Neagră, cu o lungime de 185 km și o lățime de 3,2 km.

Pănă acum nu a existat nicio reacție oficială din partea Ucrainei și nu este clar dacă mai există mine pe traseul acestui coridor.

Adjunctul ministrului de externe de la Kremlin a declarat anterior că Rusia este pregătită să ofere o rută sigură de ieșire din Ucraina dacă sancțiunile vor fi ridicate și dacă Kievul va demina apele din apropiere.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri