Ales local al Moscovei, condamnat la 7 ani de închisoare pentru că a criticat războiul declanșat de Rusia. El fusese arestat în martie

Data actualizării: Data publicării:
Alexei Gorinov cu catuse
Alexei Gorinov a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru că a criticat războiul. Foto: Profimedia Images

Un ales local al Moscovei, Alexei Gorinov, a fost condamnat vineri la 7 ani de închisoare după ce a criticat războiul declanșat de Rusia în Ucraina. Rusul de 60 de ani a fost găsit vinovat de "difuzare de informaţii mincinoase despre armata rusă". "Redresarea acuzatului este imposibilă fără o pedeapsă de privare de libertate", a spus judecătoarea în motivarea sentinței.

Judecătoarea Olesia Mendeleeva l-a declarat pe Alexei Gorinov vinovat de "difuzare de informaţii în mod clar mincinoase" despre armata rusă, făcând uz de "funcţiile sale oficiale" şi în cadrul unui grup organizat motivat de "ură politică" și l-a condamnat la şapte ani de detenţie într-o colonie penitenciară, notează AFP, citată de Agerpres. 

Începând cu 24 februarie, data la care forţe militare ruse au intrat în Ucraina, autorităţile ruse au adoptat o serie de legi pentru a pedepsi cu termene de detenţie grele pe cei care condamnă în mod public acest atac, interzicând utilizarea unor cuvinte precum "război" şi "invazie".

Gorinov a fost arestat în aprilie pentru că a denunţat pe 15 martie "războiul" şi "agresiunea" Moscovei împotriva Ucrainei, în timpul unei reuniuni a adunării sale municipale de cartier, sesiune filmată şi retransmisă pe YouTube, ceea ce pentru tribunal constituie circumstanţe agravante.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri