Ce ascunde vila secretă a lui Putin de lângă Finlanda: bideuri de lux, sisteme antiaeriene și o cascadă „furată” dintr-un parc național

Data actualizării: Data publicării:
Reședința secretă a lui Putin de la granița cu Finlanda
Reședința privată care i-ar aparține lui Putin se găsește pe malul Lacului Ladoga și are un heliport, pontoane pentru iahturi, o fermă de păstrăv, dar și sisteme avansate de securitate. Captură video: Youtube / Dossier Center

Președintele rus Vladimir Putin și-a construit o proprietate uriașă în apropiere de granița Rusiei cu Finlanda, dotată, printre altele, cu bideuri de mii de euro, o cascadă „furată” dintr-un parc național și sisteme de apărare antiaeriană, potrivit jurnaliștilor de investigație de la Dossier Center.

Aflată într-o zonă împădurită la 30 de kilometri de Finlanda, în republica Karelia din nord-vestul Rusiei, reședința privată care i-ar aparține lui Putin are „trei case în stil modern pe țărmul Golfului Marjalahti, două heliporturi, câteva pontoane pentru iahturi, o fermă de păstrăv și o fermă de vite pentru producția de carne de vită marmorată”, scrie The Moscow Times.

Filmările din dronă obținute de Dossier Center prezintă și o cascadă despre care aceștia spun că a fost „furată” din Parcul Național Ladoga – întreaga proprietate ar avea o suprafață de 1 kilometru pătrat.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Printre obiectele de lux care pot fi găsite în vila secretă a lui Putin se numără bideuri de aproape 10.000 de euro, capete de duș ce costă 4.000 de euro bucata, și o podea din marmură italiană Fior di Bosco în valoare de 100.000 de euro, potrivit The Telegraph.

Pe terenul proprietății se mai găsește și o construcție dotată cu echipament din Austria în valoare de 350.000 de euro cu care se pot produce 38 de litri de bere pe zi. La etajul superior se găsește o ceainărie cu vedere înspre Lacul Ladoga.

Jurnaliștii nu au spus cum au obținut imaginile din dronă, dezvăluind doar faptul că au avut de-a face cu măsuri de securitate foarte dure, ofițeri ai serviciilor de informații și sisteme de bruiaj al semnalului dronelor pentru a produce reportajul video ce seamănă cu investigațiile anti-corupție produse de liderul opoziției, Alexei Navalnîi, care acum se află într-o închisoare din Siberia.

Un terasament în formă de pătrat care ar fi apărut pe proprietate acum doi ani, împreună cu urmele de roți vizibile în iarbă, ar putea indica prezența unui sistem de apărare antiaeriană, potrivit Dossier Center.

vilă-secretă-putin-la-granița-cu-finlanda-3
Sub un terasament de pe această proprietate s-ar afla sisteme de apărare antiaeriană care sunt activate atunci când vine președintele rus. Captură video: Youtube / Dossier Center

Localnicii spun că Putin vizitează proprietatea cel puțin o dată pe an. Construcția acestei proprietăți secrete, care a început acum peste 10 ani, ar fi fost comandată de apropiați ai liderului de la Kremlin.

Reședința face parte din „rețeaua de companii care se ocupă de activitățile de agrement ale președintelui și sunt responsabile pentru toate proprietățile sale”, potrivit Dossier. Rețeaua este condusă de Iuri Kovalciuc, președinte al Băncii Rossiya, care este descris de Trezoreria Statelor Unite drept „bancherul personal” al lui Putin.

Un hotel din apropiere este deținut tot de Kovalciuc, iar fostul patron al clubului de fotbal Chelsea, Roman Abramovici, are și el o reședință în apropiere.

Putin are foarte puține active declarate: acestea includ un apartament mic în Sankt Petersburg, două mașini din anii '50, o remorcă și un mic garaj, la care se adaugă salariul său de președinte de în jur de 130.000 de euro pe an.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri