Foto Ceasul cu care liderul autoproclamatei Republici Donețk l-a eclipsat pe Putin la ceremonia de decorare de la Kremlin

Data publicării:
denis pusilin da mana cu putin la kremlin, pe mana are un ceas cu litera Z mare pe cadran
Denis Pușilin și-a declarat sprijinul necondiționat pentru Rusia la ceremonia de la Kremlin. El a purtat vizibil un semn de susținere pentru războiul lui Putin. Foto: kremlin.ru

Preşedintele rus Vladimir Putin a găzduit marți o ceremonie fastuoasă la Kremlin, în cadrul căreia i-a decorat pe liderii proruşi ai celor patru regiuni ucrainene anexate ilegal - Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie -, dar și pe o serie de serie de militari și propagandiști care promovează pe toate canalele media invadarea Ucrainei. Dintre ei s-a remarcat Denis Pușilin, liderul autoproclamatei Republici Populare Donețk, posesorul unui ceas care l-a eclipsat chiar și pe cel al lui Putin. 

La ceremonia de decorare de la Kremlin, Denis Pușilin s-a făcut remarcat purtând un ceas pe al cărui cadran apărea un „Z” mare, vizibil chiar și de la distanță. Liderul autoproclamatei Republici Donețk nu a făcut niciun efort să ascundă ceasul sub manșeta cămășii, din contră, l-a afișat ostentativ în momentul în care s-a fotografiat dând mâna cu Vladimir Putin, care poartă întotdeauna ceasul la încheietura mâinii drepte.

ceas pusilin 2
Denis Pușilin, mândru de ceasul pe care l-a purtat la ceremonia de la Kremlin. Foto: kremlin.ru

Liderii proruşi din Doneţk, Denis Puşilin, și din Lugansk, Leonid Pasecinik, au fost decorați de Vladimir Putin cu „Ordinul pentru Merit al Patriei”, gradul I.

În schimb, Evgheni Baliţki şi Vladimir Saldo, liderii proruşi ai Zaporojie şi respectiv Herson, au primit acelaşi ordin, dar în gradul III, potrivit transmisiunii în direct a ceremoniei solemne desfăşurate în Sala Sf. Ecaterina a Marelui Palat al Kremlinului.

„Acest premiu nu este doar al meu, ci al tuturor locuitorilor (din autointitulata) Republică Populară Lugansk. (...) Mi-ar plăcea să-mi exprim profunda recunoştinţă faţă de dumneavoastră personal şi faţă de întregul popor rus pentru ajutor, fără de care nu am fi o republică şi nu am putea supravieţui”, i-a transmis Pasecinik lui Putin în timpul ceremoniei, potrivit Agerpres.

La rândul său, Denis Puşilin a declarat că Doneţk va trece peste toate obstacolele cu care se confruntă şi o va face cu sprijinul Rusiei.

În cadrul ceremoniei au mai fost decorați militari ruși care au luptat în Ucraina, corespondentul de front cunoscut sub numele WarGonzo, rănit în timpul retragerii din Harkov, propagandiști care promovează și susțin necondiționat războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina, dar și o mamă-eroină care are 13 copii.

Rusia a anexat ilegal cele patru regiuni ucrainene, pe care nu le controlează în totalitate, după referendumuri care nu au fost recunoscute de comunitatea internaţională.

Kremlin a anunţat recent că Moscova nu intenţionează să cucerească noi teritorii în Ucraina, dar că „va elibera” cele patru regiuni anexate recent.

ceremonie kremlin
Vladimir Putin, poză de grup după ceremonia de decorare de la Kremlin. Foto: kremlin.ru

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri