Video Garry Kasparov: Putin e într-o poziție proastă. În șah, avem o vorbă: când ești într-o poziție proastă, toate mișcările sunt greșite

Data actualizării: Data publicării:
garry kasparov
Garry Kasparov crede că Vladimir Putin este acum încolțit și va face mișcări greșite Foto: Profimedia Images

Vladimir Putin este într-o poziție proastă acum și nu are soluții pentru provocările fără precedent cu care se confruntă, iar în momentul în care Ucraina va riposta mai puternic, moralul rușilor va scădea și va exista o schimbare în opinia publică, spune Garry Kasparov, marele maestru al șahului și un oponent declarat al lui Vladimir Putin.

„În şah avem o vorbă care spune că atunci când eşti într-o poziție proastă, toate mișcările sunt greşite. Putin este într-o poziție proastă acum. Indiferent ce spune sau face pe 9 mai, va vedea consecințe dramatice. Nu cred că se poate gândi cum să rezolve asta, pentru că nu s-a confruntat niciodată cu atâtea amenințări. Nu a avut de a face niciodată cu o situație în care este total izolat”, spune Garry Kasparov într-un interviu pentru Digi24.

„Rusia nu câștigă. Nu pierde, dar nici nu câștigă războiul. Trebuiau să curețe deja teritoriile din nord. Vedeţi că în ciuda tuturor eforturilor lor, ei fac foarte puţine progrese pe câmpul de luptă. În momentul în care Ucraina va începe să riposteze cu arme mai letale decât au rușii, vom vedea ce se întâmplă cu moralul oamenilor din Rusia și, de asemenea, în teritoriile ocupate”, crede marele maestru al șahului.

„În ziua în care rachetele ucrainene vor ateriza în Sevastopol, veți vedea o schimbare dramatică a opiniei publice. Acum, vorbind despre poziția rusă în general, este încă un război pe care oamenii îl urmăresc din confortul sufrageriei, din mașina lor sau doar uitându-se pe telefonul mobil”, a explicat Garry Kasparov.

Interviul integral cu Garry Kasparov  va fi difuzat la Digi24 vineri, de la ora 11:30, în emisiunea „Paşaport diplomatic”.

Citește și: Dincolo de mesajul lui Putin. Diaconescu: Se întorc coșciugele acasă. E greu să recâștigi încrederea când la raft nu mai e ulei

Editor : L.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri