Putin cheamă 147.000 de ruși la serviciul militar obligatoriu

Data actualizării: Data publicării:
Umerii soldaților ruși cu steagul rusiei imprimat
Soldați ruși. Foto: Profimedia Images

Vladimir Putin a semnat un decret care demarează campania de recrutare militară ce are loc în fiecare primăvară, chemând 147.000 de cetățeni pentru serviciul militar obligatoriu, transmite joi agenția de presă rusă TASS, preluată de Reuters.

În luna septembrie a anului trecut, Putin a semnat un ordin de chemare a până la 120.000 de oameni pentru campania din toamnă. La acea vreme, TASS îl cita pe ministrul apărării, care spunea că recrutarea nu este în niciun fel legată de operațiunea militară specială, expresia oficială folosită de Rusia pentru războiul din Ucraina.

Toți bărbații din Rusia trebuie să îndeplinească un an de serviciu militar, între vârstele de 18 și 27 de ani, sau antrenamentul echivalent în timpul studiilor superioare.

În medie, în ultimii ani, în jur de 130.000 de persoane au fost chemate în fiecare campanie de primăvară și toamnă, mai arată TASS.

Aceasta vine după ce Rusia a lansat o nouă campanie ce caută voluntari pentru a realimenta trupele rusești din războiul cu Ucraina.

Mesaje de promovare oferă bonusuri financiare și alte beneficii, mișcarea părând să preîntâmpine temerile că se pregătește o mobilizare în masă, similară cu cea din septembrie în care mii de ruși au fugit din țară, notează Sky News.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri