Serghei Şoigu, scos din minți la o fabrică de armament că nu produce destul: „Nu vă mai prostiţi”

Data publicării:
Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu vorbește într-o conferință cu mai mulți oficiali la Moscova pe 17 ianuarie 2023.
Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării. Foto: Profimedia Images

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a vizitat o fabrică de armament din Ural, unde a criticat conducerea pentru întârzieri şi i-a cerut „nu se mai prostească” şi să crească în continuare producţia de armament.

Serghei Şoigu a declarat marţi, la fabrica de armament din oraşul industrial Ekaterinburg, din Ural, că Rusia îşi sporeşte producţia de rachete de apărare aeriană, după o serie de atacuri cu drone ucrainene care au vizat oraşe şi infrastructura energetică.

În înregistrarea video publicată miercuri de site-ul de ştiri RBC, făcând turul fabricii, Şoigu a mustrat la un moment dat conducerea uzinei pentru că nu produce suficientă artilerie autopropulsată.

„Nu vă mai prostiţi. Noi (Ministerul Apărării - n.r.) ne-am ocupat de asta în 2022. Ar fi trebuit să avem încă din 2023 aceste maşini funcţionând la capacitate maximă. Aş dori să primesc în decurs de o săptămână o propunere specifică despre cum vom atinge indicatorii stabiliţi de preşedinte (Vladimir Putin)... Acest lucru trebuia făcut, pentru că toate aceste comenzi sunt legate de acţiuni foarte specifice pe câmpul de luptă”, le-a spus el şefilor uzinei, potrivit Reuters, preluată de News.ro.

Economia Rusiei, plasată în stare de război

În apărarea sa, directorul uzinei a declarat că fabrica a crescut deja producţia de şase ori în ultimii doi ani, iar primul lot al celui mai nou sistem de artilerie autopropulsată, 2S35, se află în faza finală de producţie.

Rusia şi-a plasat economia în stare de război şi a cerut fabricilor din industria de apărare să producă non-stop pentru a satisface nevoile forţelor sale pe câmpul de luptă din Ucraina.

Industria sa de apărare va furniza armatei „de câteva ori” mai multe echipamente militare în acest an decât în 2022 şi 2023, a declarat luna aceasta ministrul adjunct al apărării, Aleksei Krivoruciko, citat de Interfax.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri