Site-ul unui ONG rusesc care contabilizează arestările din timpul manifestaţiilor opoziţiei, blocat de autorități

Data publicării:
politia rusa arestand protestatari in timpul manifestatiilor
OVD-Info este una din organizațiile care „contoriza” arestprile făcute de autorități în timpul protestelor împotriva regimului de la Kremlin. Foto: Facebook / OVD Info

Organizaţia nonguvernamentală rusă OVD-Info, care contabilizează arestările din timpul manifestaţiilor opoziţiei în Rusia, a anunţat sâmbătă că site-ul său a fost blocat de Agenţia de supraveghere din domeniul telecomunicaţiilor şi mass-media, Roskomnadzor, într-un context marcat de represalii în creştere împotriva opoziţiei.

OVD-Info, care furnizează de asemenea susţinere juridică victimelor persecuţiilor politice, a declarat că Roskomnadzor a blocat site-ul său la începutul săptămânii.

„Deocamdată, nu am fost notificaţi” în legătură cu această decizie „şi nu cunoaştem motivul blocării noastre”, a notat ONG-ul pe Twitter, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Un tribunal din regiunea Moscova a luat această hotărâre pe data de 20 decembrie, pentru „a limita” accesul la site, potrivit unui registru al Roskomnadzor al site-urilor web blocate.

Sâmbătă, site-ul OVD-Info nu era accesibil jurnaliştilor AFP în Rusia.

Această decizie intervine la sfârşitul unui an marcat de o reprimare tot mai accentuată a vocilor critice faţă de regim, reprimare care a început cu plasarea în detenţie a lui Aleksei Navalnîi, considerat principalul opozant al preşedintelui Vladimir Putin.

În septembrie, Ministerul Justiţiei al Federaţiei Ruse a adăugat OVD-Info pe lista sa tot mai mare de „agenţi ai străinătăţii”, etichetă rezervată organizaţiilor considerate ca acţionând împotriva intereselor ruse, cu finanţare străină.

ONG-ul de apărare a drepturilor Memorial, pilon al societăţii civile din Rusia, nutreşte la rândul său temerea că ar putea fi închisă înainte de Anul Nou. Organizaţia este ameninţată cu disoluţia de Parchet, care o acuză că a încălcat controversata lege asupra „agenţilor străinătăţii”.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri