Studentă străină, arestată în Rusia. Ea fost acuzată de „nazism” după ce a dansat lasciv lângă un memorial dedicat ostașilor sovietici

Data actualizării: Data publicării:
Studentă din Zambia arestată în Rusia.
Studentă străină, arestată în Rusia. Ea fost acuzată de „nazism” după ce a dansat lasciv lângă un memorial dedicat ostașilor sovietici.

O studentă străină a fost arestată în Rusia, autoritățile acuzând-o de „nazism”, după ce a dansat lasciv în fața unui memorial dedicat ostașilor sovietici căzuți în cel de-Al Doilea Război Mondial, informează Euronews.com.

Tânăra de 21 de ani, identificată de presa locală drept Rebecca Ziba, de naționalitate zambiană, a fost reținută după ce a postat un videoclip pe Instagram.

În materialul video, ea poate fi văzută dansând lângă un memorial din Khanty-Mansiysk, dedicat militarilor ruși care au luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Anchetatorii ruși au descris acțiunile ei drept „obscene” și „insultătoare”.

Comitetul regional de investigație a precizat într-o declarație că videoclipul cu dansul lui Ziba a fost postat pe rețelele de socializare „însoțit de o inscripție ofensivă”.

Studenta riscă până la trei ani de închisoare și o amendă de până la 3 milioane de ruble (34.430 de euro) dacă va fi găsit vinovată de „profanarea unui simbol al gloriei militare ruse”.

Memorialul Gloriei din Khanty-Mansiysk este dedicat militarilor care au murit în timpul „Marelui Război Patriotic” împotriva Germaniei naziste.

Comitetul a publicat și un videoclip cu Rebecca Ziba stând în ceea ce pare a fi o cameră de interogatoriu, unde își cere scuze pentru acțiunile sale.

„Nu am vrut ca videoclipul pe care l-am postat să fie ofensator și lipsit de respect față de morți. Nu știam ce înseamnă memorialul. Îmi cer scuze tuturor”, spune tânăra.

Nu este clar în ce fel de condiții este reținută și dacă a avut acces la vreo reprezentare legală.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri