VIDEO. Lumini ciudate au speriat locuitorii din Belgorod, Rusia. Unii spun că sunt lasere anti-satelit, specialiștii îi contrazic

Data actualizării: Data publicării:
Lumini ciudate în Belgorod
Mai multe fascicule au fost observate pe cer, fapt care a dat naștere multor speculații.

Fenomen straniu într-un oraș rusesc de la granița cu Ucraina. Mai multe fascicule au fost observate pe cer, fapt care a dat naștere multor speculații.

- Ce este asta? Și acolo e ceva asemănător.
- Seamănă cu un fel de proiectoare.

Sunt imaginile care i-au intrigat pe locuitorii orașului rus Belgorod, aflat la granița cu Ucraina. După apariția fasciculelor luminoase pe cer, au început și speculațiile. Cele mai multe indicau folosirea, de către Moscova, a armelor cu laser pentru „orbirea” sateliților occidentali. Oamenii lui Putin s-au lăudat că le posedă, dar ele n-au fost văzute niciodată. Vorbim despre echipamente denumite „Zadira” și „Peresvet”.

Vicepremierul rus, Iuri Borisov, a afirmat că cea mai nouă armă cu laser a Rusiei, numită „Zadira”, e folosită de unitățile militare care luptă în Ucraina. Conform oficialului, echipamentul poate să ardă ținte la o distanță de 5 km în 5 secunde și e mult mai avansat decât „Peresvet”, alt sistem cu laser dezvăluit de președintele Vladimir Putin în 2018. În timp ce „Peresvet” „orbește” un obiect, noua generație de lasere îl distruge fizic. (sursa: Twitter/News of Ukraine)

Iuri Borisov a declarat că „Peresvet”, o armă cu laser, e folosită la scară largă și că poate „orbi” sateliții la o distanță de 1.500 km deasupra Pământului.

Speculațiile legate de folosirea armelor cu laser au fost, însă, înlăturate de specialiștii de la Centrul Meteorologic Phobos. De fapt, locuitorii din Bolgorod au fost martorii unui fenomen atmosferic obișnuit, denumit halou. Este vorba de o strălucire secundară în jurul unei surse de lumină.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri