Rușii au golit bancomatele din Finlanda. O companie de ATM-uri a interzis retragerile de bani cu un card foarte popular în Rusia

Data publicării:
bancnote euro ies din bancomat
Foto: Profimedia

Rețeaua de bancomate Nosto din Finlanda nu mai acceptă, începând de azi, retrageri de bani cu cardurile UnionPay, după ce rușii au golit ATM-urile de la granița de est a Finlandei, a anunțat compania bancară într-un comunicat.

„În ultimele săptămâni, rușii au golit ATM-urile Nosto de la granița de est a Finlandei, în special în sud-estul Finlandei, uneori în doar câteva ore. Înainte, ATM-urile aveau destule bancnote pentru o zi întreagă. În același timp, au fost folosite unele carduri internaționale nesupuse sancțiunilor pentru a retrage sume ajungâng până la zeci de mii de euro”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul companiei.

Numărul retragerilor de bani cu carduri China UnionPay, dar și valoare sumelor retrase a crescut de câteva sute de ori față de aceeași perioadă a anului trecut.

„Rezervele noastre de bani și resursele pur și simplu nu au putut ține pasul cu aceste retrageri masive de cash. Sumele de bani retrase au fost atât de mari, încât este imposibil să fi fost scoase pentru cumpărături făcute de turiști ruși în Finlanda”, a mai menționat compania.

Scopul principal al ATM-urilor din Finlanda este să satisfacă nevoia de cash a oamenilor care trăiesc în această țară, a precizat compania Nosto, care are peste 500 de bancomate în Finlanda.

Popularitatea sistemului de plăți chinezesc UnionPay a crescut semnificativ în Rusia după ce Visa și Mastercard s-au retras de pe piața locală în urma sancțiunilor impuse Rusiei.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri