Şapte cadavre ciuruite de gloanţe au fost găsite într-o maşină din Mexic. Printre victime se află și un copil

Data publicării:
glont
Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia

Şapte cadavre ciuruite de gloanţe au fost găsite într-o maşină în estul Mexicului, o regiune afectată de violenţe între bande criminale rivale, au anunţat vineri autorităţile, citate de AFP.

Cadavrele a cinci bărbaţi şi două femei au fost găsite într-un vehicul abandonat pe o stradă în Acultzingo, un oraş din statul Veracruz, conform unei declaraţii a procuraturii locale.

Una dintre victime era minoră, a declarat o sursă din Garda Naţională mexicană, citată de Agerpres.

Oraşul Acultzingo a fost mult timp zguduit de un război între bande criminale care se luptă pentru controlul teritoriului pentru furtul de combustibil de la compania naţională Pemex sau a jafurilor armate de pe şosele.

Agenţi federali au fost desfăşuraţi alături de colegii lor din stat pentru a încerca să-i identifice pe cei responsabili şi a asigura siguranţa populaţiei, a transmis guvernatorul din Veracruz, Cuitlahuac Garcia, pe reţelele de socializare.

La sfârşitul lunii februarie, autorităţile au găsit două vehicule cu cadavre decapitate în Tuxpan, un alt oraş din stat. Pe unul dintre podurile unde se aflau maşinile, o bandă criminală lăsase un mesaj de avertizare pentru o altă bandă.

În Poza Rica, un oraş de lângă Tuxpan, treisprezece cadavre au fost descoperite în august anul trecut în frigidere şi congelatoare din două imobile.

Statul Veracruz, renumit pentru vanilie şi cafea, precum şi pentru frumuseţea coastei sale de-a lungul Golfului Mexic, este una dintre principalele rute pentru traficanţi pentru a transporta droguri în Statele Unite.

Din 1962, aproximativ 7.000 de persoane au dispărut în acest stat, dintr-un total de peste 100.000 la nivel naţional, conform datelor oficiale.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri