Scandal în Italia după ce Giorgia Meloni a numit în guvern un deputat care a fost fotografiat cu svastica pe braţ

Data publicării:
ministru meloni nazism
Galeazzo Bignami a fost fotografiat în 2005, la o petrecere, într-o ţinută neagră şi purtând pe braţul stâng o banderolă cu svastica nazistă. Foto: Colaj foto/Profimedia Images

Numirea în Guvernul italian a unui deputat de extremă dreapta, Galeazzo Bignami, un avocat în vârstă de 47 de ani, fotografiat în 2005 în ţinută neagră şi purtând pe braţul stâng o banderolă cu svastica nazistă, a provocat un scandal politic în Italia. Bignami, membru al Partidului Frații Italiei, a fost numit de Giorgia Meloni viceministru al Infrastructurii.

Prim-ministrul Giorgia Meloni, care a anunțat personal numirea lui Galeazzo Bignami într-o conferință de presă, este liderul Fratelli d'Italia sau Frații Italiei, un partid care își are rădăcinile în Mișcarea socială italiană post-fascistă, MSI, scrie Euronews.

De loc din Bologna și fiul avocatului Marcello Bignami, el însuși un pilon al extremei drepte și fost reprezentant al MSI, Galeazzo Bignami face de multă vreme parte din dreapta radicală italiană.

Aceasta a fost fotografiat în 2005, la o petrecere, într-o ţinută neagră şi purtând pe braţul stâng o banderolă cu svastica nazistă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Luni, Bignami a spus că a simțit o „profundă rușine” în legătură cu fotografia făcută în 2005, în timp ce a condamnat ferm „orice formă de totalitarism” și a descris nazismul drept „răul absolut”.

Numirea sa este „o ofensă, o indecenţă faţă de Constituţie, memorie, istorie şi victimele svasticii”, emblema naziştilor, a denunţat într-un mesaj postat pe Twitter deputatul Marco Furfaro. din Partidul Democrat. „Ruşine să-ţi fie Giorgia Meloni”, a scris acesta.

Numirea sa a fost condamnată de asociația italiană antifascism, Anpi. Bignami nu este singurul ministru a cărui numire a atras critici. Claudio Durigon, care a propus redenumirea unui parc din orașul Latina din Lazio după fratele lui Benito Mussolini, dictatorul fascist italian, este acum subsecretar la Ministerul Muncii.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri