Scena morții lui Jack din Titanic este clarificată "odată pentru totdeauna": James Cameron a făcut un studiu criminalistic

Data actualizării: Data publicării:
titanic
Sursa foto: Captură video YouTube

După lansarea filmului "Titanic", în 1997, a luat naștere o dezbatere legată de o scenă importantă care a devenit la fel de faimoasă ca filmul lui James Cameron, scrie CNN.

Acum, regizorul speră să încheie definitiv speculațiile potrivit cărora Jack (Leonardo DiCaprio) ar fi putut supraviețui după scufundarea pachebotului dacă Rose (Kate Winslet) s-ar fi dat într-o parte și i-ar fi făcut loc pe ușa care a ajutat-o să supraviețuiască în apele înghețate ale Atlanticului.

Scenă a dat naștere unei dileme care a fost îndelung comentată în ultimii 25 de ani chiar și de vedete precum Brad Pitt, Margot Robbie, dar și de Kate Winslet.

James Cameron a declarat că a desfășurat un studiu "criminalistic" pentru a demonstra că ușa nu i-ar fi putut susține atât pe Rose cât și pe Jack.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

"Am realizat un studiu științific pentru a demonta acest mit și încheia această discuție odată pentru totdeauna", a declarat regizorul pentru publicația Toronto Sun.

"Am efectuat de atunci o analiză criminalistică amănunțită cu un expert în hipotermie care a reprodus pluta din film", spune Cameron. El adaugă că au folosit "doi cascadori care aveau aceeași greutate ca Kate Winslet și Leonardo DiCaprio, acești au avut montați senzori peste tot și au fost puși în apă înghețată pentru a afla dacă ar fi existat vreo metodă prin care să supraviețuiască amândoi și am aflat că nu exista nicio variantă pentru acest rezultat".

"Unul dintre ei putea supraviețui", spune James Cameron.

Studiul va deveni subiectul unui documentar National Geographic care va fi difuzat odată cu relansarea filmului în varianta 4K, la 25 de ani de la lansarea inițială.

James Cameron a mai discutat subiectul în cadrul emisiunii "Mythbusters" și a spus că s-a gândit la varianta ca Jack să trăiască, însă a considerat că moartea lui este decizia artistică potrivită. "Nu, trebuia să moară", spune James Cameron în noul interviu. "Este ca Romeo și Julieta. Este un film despre iubire și sacrificii și moarte. Măsura iubirii este dată de sacrificiu".

Regizorul canadian speră că, odată cu lansarea documentarului și clarificarea scenei morții lui Jack, "poate, poate după 25 de ani" să se încheie subiectul.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri