Școlile din Marea Britanie nu se vor deschide până în martie, anunță Boris Johnson

Data actualizării: Data publicării:
Premierul Marii Britanii, Boris Johnson.
Premierul Marii Britanii, Boris Johnson. Foto: Profimedia Images

Școlile din Marea Britanie rămân închise, anunță premierul Boris Johnson, care spune că elevii s-ar putea întoarce în bănci abia începând cu 8 martie, în funcție de felul în care va decurge vaccinarea la nivelul întregii țări. 

Premierul englez a declarat că de îndeplinirea obiectivelor de vaccinare va depinde redeschiderea școlilor, care vor fi anunțate cu două săptămâni înainte. 

El a recunoscut că întârzierea va fi „frustrantă” pentru elevi, profesori și părinți, notează BBC. Johnson a spus, în fața Camerei Comunelor că speră ca alte restricții să poată fi relaxate treptat, la un moment dat, după redeschiderea școlilor, dar elevii care se vor întoarce la școală vor reprezenta „primul semn de normalitate”.

Guvernul va avea mai multe informații despre eficiența vaccinurilor în săptămâna din 22 februarie, a spus premierul britanic. Datele vor permite o redeschidere „treptată și etapizată”.

Supus unor mari presiuni din partea părinților pentru redeschiderea școlilor, Boris Johnson a spus că data țintă este 8 martie. Profesorii spun, la rândul lor, că întârzierea nu reprezintă „nicio surpriză”, iar redeschiderea trebuie făcută în siguranță.

Marea Britanie a depășit pragul de 100.000 de decese din cauza Covid

Bilanțul deceselor în Marea Britanie din cauza pandemiei de coronavirus a trecut, recent, de 100.000, potrivit Reuters. Guvernul britanic încearcă să accelereze livrarea vaccinurilor și să controleze noile variante de coronavirus.

Mai multe decese ar putea urma înainte ca programul de vaccinare să aibă efect, a spus oficialul șef al sistemului de sănătate din Anglia.

Marea Britanie a intrat în carantină generală  pe 5 ianuarie, care include închiderea pub-urilor, restaurantelor, magazinelor non-esențiale, și școlilor pentru majoritatea elevilor. Alte restricții de călătorie au fost introduse.

În decembrie, Marea Britanie a devenit prima țară din lume care a aprobat vaccinul Pfizer împotriva Covid-19. Până la începutul acestei săptămâni, peste 6,85 de milioane de oameni au primit prima doză iar 472.446 cea de-a doua.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri