Șeful aeroportului Heathrow acuză pasagerii că încearcă să scape de cozi mințind că au nevoie de scaun cu rotile

Data publicării:
barrbat in scaun cu rotile cu bagaj in aeroport
Șeful aeroportului Heathrow acuză pasagerii că încearcă să scape de cozi mințind că au nevoie de scaun cu rotile. Foto: Profimedia

Unii dintre pasagerii care călătoresc cu avionul de pe aeroportul Heathrow din Londra încearcă să scape de cozile de la îmbarcare mințind că au nevoie de scaune cu rotile, a spus șeful aeroportului, John Holland-Kaye, citat de Sky News.

Holland-Kaye a dat vina pe un clip postat pe TikTok care arată cum se face acest lucru și care a făcut 2,5 milioane de vizualizări.

Clipul arată cum un pasager „fentează” cozile de pe aeroportul din Ibiza din Spania prefăcându-se că e rănit la picior și cerând să folosească un scaun cu rotile. La încheierea zborului, însă, bărbatul este filmat în timp ce merge fără dificultate.

„Avem mai multă cerere decât înainte de pandemie de la pasageri care au nevoie de scaune rulante”, a spus Holland-Kaye.

„De ce se întâmplă asta? Unul dintre motive e că sunt oameni cer scaun cu rotile pentru a încerca să treacă rapid prin aeroport”, a adăugat el.

„E total greșit. Trebuie să păstrăm această opțiune pentru oamenii care au cu adevărat nevoie”, a spus șeful aeroportului.

El a făcut un apel la oameni să nu abuzeze de această opțiune. De asemenea, Holland-Kaye i-a rugat pe pasagerii care au cu adevărat nevoie de scaun cu rotile să anunțe aeroportul din timp, astfel încât să fie puse la dispoziție resursele necesare. Multe dintre persoanele cu dizabilități solicită scaun cu rotile abia după ce au urcat în avion, adaugă șeful aeroportului Heathrow.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri