Șeful separatiștilor din Donețk cere „sincronizarea eforturilor” pentru a organiza referendumul de alipire a Donbasului la Rusia

Data publicării:
Denis Pușilin
Denis Pușilin, liderul separatiștilor pro-ruși din regiunea ucraineană Donețk. Foto: Profimedia Images

Denis Pușilin, liderul separatiștilor pro-ruși din regiunea Donețk, i-a cerut liderului celeilalte regiuni separatiste, Luhansk, să-și combine eforturile pentru a pregăti un referendum pe tema alipirii teritoriilor la Rusia, relatează Reuters.

Într-un clip video postat pe rețelele sociale, Pușilin i-a cerut lui Leonid Pasecinik, liderul separatiștilor din Lugansk, să își „sincronizeze” acțiunile pentru a putea organiza un referendum pentru alipiriea Donbasului la Rusia.

Anterior, informațiile apărute după contraofensiva de succes a armatei ucrainene arătau că rușii și-au amânat planurile pentru referendumuri în zone ocupate, la Herson, Donețk sau Lugansk „pe termen nedefinit”.

În ultimele săptămâni, tensiunile provocate de contraofensivă printre ruși și separatiști au devenit tot mai mari.

Ucrainenii au eliberat mii de kilometri pătrați în cadrul ofensivei lor de succes, iar de curând au început să elibereze inclusiv localități din Lugansk, regiune pe care armata rusă reușise să o cucerească complet.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri