Sentința anunțată în cazul adolescentei de 17 ani din Germania care a fugit în Siria și s-a căsătorit cu un luptător jihadist

Data actualizării: Data publicării:
wenzel

Linda Wenzel, adolescenta din Germania care a fugit în Siria și s-a căsătorit cu un jihadist, a fost scutită de pedeapsa cu moartea, la procesul care avut loc în Irak, după ce tânăra a fost capturată în Mosul, scrie Metro.

Tânăra în vârstă de 17 ani a apărut anul trecut într-o înregistrare televizată, în care plângea și afirma că „și-a distrus viața”. Presa din Germania a scris că un reprezentant al ambasadei a fost prezent la procesul de duminică, din Irak, și a asistat inclusiv la pronunțarea sentinței.

Wenzel a fost condamnată la șase ani într-o închisoare din Bagdad: un an de închisoare pentru că a intrat ilegal în Irak și alți cinci ani pentru că s-a alăturat Statului Islamic.

Linda Wenzel avea doar 15 ani când a fugit de acasă în Turcia, apoi a trecut granița în Siria, după ce legase o relație online cu un luptător cecen din Statul Islamic. Adolescenta s-a căsătorit ulterior cu bărbatul, însă acesta a fost ucis în lupta crâncenă dintre jihadiști și forțele armatei irakiene pentru eliberarea orașului Mosul.

Mai târziu, tânăra a fost descoperită printre ruine și a fost capturată de irakieni, care au supus-o unei parade umilitoare. Anul trecut, Wenzel și-a revăzut mama, în Bagdad, și a declarat că niciodată nu a luptat pentru Statul Islamic, ci doar a trăit închisă în casă.

Autoritățile germane au cerut ca tânăra să fie lăsată să își ispășească pedeapsa într-o închisoare din Germania, însă nu există deocamdată nicio înțelegere oficială cu autoritățile din Irak. Ministrul de Externe al Germaniei a declarat, în repetate rânduri, că se poartă discuții diplomatice pentru ca tânăra să nu fie condamnată la moarte în Bagdad.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri