Singurul român primar din Spania a mai câștigat un mandat. A ajuns edil după ce a lucrat în agricultură și construcții

Data publicării:
Aurel Truță și ambasadorul României în Spania.
Aurel Truță și ambasadorul României în Spania. Foto: Twitter/@GeorgeBologan

Un român din Spania, originar din Alba Iulia, a câștigat pentru a treia oară alegerile pentru primar în localitatea Paramo de Boedo, din nordul țării.

„Îi felicit pe românii care s-au implicat în alegerile locale din Spania indiferent de culoarea politică, un act de normalitate. De asemenea, îi urez succes domnului Aurel Truță reales primar în localitatea Páramo de Boedo, un exemplu de curaj și de integrare în societatea gazdă”, a scris pe Twitter ambasadorul României în Spania, George Bologan.

Aurel Truță a emigrat în Spania acum 20 de ani. A lucrat în agricultură, a fost chelner și constructor. A ajuns în Paramo de Boedo pentru niște lucrări de construcții și i-a plăcut atât de mult, încât și-a cumpărat o casă și s-a stabilit permanent acolo, scrie știridiaspora.ro.

A renovat primăria, biserica, a amenajat un cabinet medical și un loc de joacă sigur pentru copii.

De când este primar populația localității s-a mărit. „​S-a mărit mult și nu doar cu români, sunt mulți care au venit să trăiască aici, au adus copii. Aurel a creat locuri de muncă”, mai spune Mariano Marcos Gallego, localnic, conform sursei citate.

Aurel se mândrește că în Paramo de Boedo nu există șomaj.

„Avem o densitate de un locuitor la 5 km pătrați. Este foarte dificil să vrei să lucrezi și să nu găsești un post de muncă. Sunt locuri de muncă în agricultură, industrie, în special în industria alimentară, putem să ne mândrim că avem în zonă cea mai mare fabrică de biscuiți din Europa”, spune Aurel Truță.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri