Șoigu: Armata rusă consumă în Ucraina 15.000 de tone de muniții și combustibil pe zi. „Spălăm 350 de tone de haine zilnic”

Data actualizării: Data publicării:
Alimentare cu combustibil a unor blindate ale armatei ruse
Mașini blindate ale armatei ruse sunt alimentate cu combustibil, imagine de arhivă. Foto: Profimedia Images

Armata rusă consumă zilnic între 10.000 - 15.000 de tone de muniție și combustibil în războiul din Ucraina, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, informează agenția Tass.

„Furnizăm 1.500 de tone de apă potabilă trupelor în fiecare zi. Spălăm 350 de tone de haine zilnic”, a spus Șoigu într-o declarație făcută luni în Consiliul Federației Ruse, camera superioară a parlamentului rus.

Conform locotenent-colonelului în rezervă Maciej Korowaj, expert militar care s-a specializat în studierea și analiza tacticilor armatei ruse în Ucraina, muniția reprezintă 70% din cele 10-15 mii de tone furnizate zilnic.

„Aceste cifre (prezentate de Șoigu) reprezintă doar 50% din necesarul zilnic al întregului grup de armate”, a apreciat expertul militar.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Conform calculelor mele, rușii primescu cu 20% mai puțină muniție decât au nevoie”, a precizat ofițerul în rezervă al armatei poloneze.

Rusia concentrează în prezent peste 400.000 de soldaţi pe teritoriul ucrainean ocupat, ceea ce îi permite să desfăşoare simultan operaţiuni militare de anvergură pe mai multe secţiuni ale frontului, a declarat la postul Kiev TV un reprezentant al serviciului militar de informaţii ucrainean, Andri Iusov.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri