"Spuneți-mi că trăiesc". Unul dintre cei 12 oameni dați dispăruți după incendiul de pe feribot a fost găsit în viață

Data actualizării: Data publicării:
incendiu pe feribot in mediterana
12 oameni sunt dați dispăruți după incendiul care a distrus un feribot care făcea legătura între Grecia și Turcia.. FOTO: Profimedia Images

Una dintre persoanele date dispărute după incendiul izbucnit la bordul feribotului care a luat foc în Marea Mediterana a fost găsit în viață. Alte 11 persoane sunt căutate încă.

Este vorba despre un șofer din Belarus, care a fost adus la mal și a cărui stare de sănătate este bună.

Detaliile găsirii lui sunt emoționante, bărbatul fiind găsit pe puntea superioadă a feribotului, unde a fost văzut de echipele de salvare care au reușit să îl ia de acolo și să îl urce într-o barcă de salvare.

În momentul în care a fost găsit, el nu mai avea pantofi în picioare, deoarece se topiseră din cauza temperaturilor foarte ridicate.

Bărbatul era uluit că a reușit să scape, iar prima replică pe care le-a spus-o salvatorilor lui a fost: "Spuneți-mi că trăiesc".

Găsirea lui sporește speranțele că și alte persoane care sunt date dispărute ar putea fi găsite.

Feribotul este tractat spre insula Corfu, pentru a fi dezafectat în condiții de siguranță.

Momentan, incendiul este sub control, dar pompierii spun că mai sunt focare mici pe vas. Echipele de salvare nu se pot apropia prea mult, deoarece temperaturile acolo sunt foarte ridicate și sunt foarte multe gaze toxice.

Echipajele de intervenție vor încerca să scoată în condiții de siguranță carburantul cu care a fost alimentat feribotul, pentru a preveni un dezastru ecologic.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri