Sunt 600 de grade pe feribotul care a luat foc în Mediterana. Pompierii încearcă să-l răcească pentru a-i găsi pe cei 12 dispăruți

Data actualizării: Data publicării:
incendiu pe feribot in mediterana
12 oameni sunt dați dispăruți după incendiul care a distrus un feribot care făcea legătura între Grecia și Turcia.. FOTO: Profimedia Images

12 oameni sunt dați dispăruți după incendiul care a distrus un feribot în Marea Mediterana. Toți ar fi șoferi. Pompierii greci au reluat sâmbătă dimineață operațiunile de căutare a lor.

Deocamdată este clar că ei nu sunt în apele din jurul vasului, deoarece au căutat cu mare atenție acolo. S-ar putea să fie ori deja la țărm, dar să nu fi fost înregistrați. Sau, un alt scenariu luat în calcul e ca ei să fi rămas blocați pe feribot. Pompierii au stins flăcările, dar acum încearcă să răcească vasul, ca echipe de salvare să poată urca la bord. Temperaturile în interiorul navei au ajuns până la 600 de grade Celsius, scrie presa din Grecia.

Din imaginile aeriene se poate vedea că o parte dintre camioanele de pe feribot s-au topit pur și simplu din cauza incendiului.

Un incendiu puternic a izbucnit în noaptea de joi spre vineri pe feribotul Olympia în Marea Mediterana, cu 288 de persoane la bord. 

Pe navă erau și 29 de români, ei fiind în siguranță acum.

Focul ar fi pornit de pe puntea pe care se aflau vehiculele - autoturisme și camioane. Cauza exactă a incendiului și motivul răspândirii atât de rapide a flăcărilor urmează să fie stabilite.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri