Stoltenberg spune că războiul din Ucraina este „foarte diferit” de cel din Gaza: „Ucraina nu a fost o amenințare pentru Rusia”

Data publicării:
jens stoltenberg face declaratii
Stoltenberg spune că viețile civililor trebuie întotdeauna protejate. FOTO: Profimedia Images

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat marți că dreptul internațional trebuie să se aplice în toate conflictele, dar a explicat că războiul dintre Rusia și Ucraina este foarte diferit de cel dintre Israel și Hamas, potrivit Reuters.

Liderii arabi au acuzat țările occidentale că nu aplică aceleași standarde războiului Israelului din Gaza, lansat ca răspuns la atacul mortal din 7 octombrie al grupului militant palestinian Hamas, așa cum au aplicat războiului Rusiei în Ucraina.

Întrebat despre această problemă, Stoltenberg a spus: „Mesajul meu este că dreptul internațional, dreptul umanitar, trebuie respectat în toate conflictele și viețile civililor trebuie întotdeauna protejate”.

Vorbind la o conferință de presă la sediul Alianței din Bruxelles, Stoltenberg a declarat că este, de asemenea, „important să recunoaștem că situația din Gaza și situația din Ucraina sunt diferite din multe puncte de vedere”.

„Ucraina nu a reprezentat niciodată o amenințare pentru Rusia, Ucraina nu a atacat niciodată Rusia. Invazia rusă a Ucrainei a fost o invazie neprovocată, o invazie pe scară largă a unei alte țări, deci, desigur, Ucraina are dreptul la autoapărare împotriva unui atac neprovocat și la menținerea integrității teritoriale”, a spus el.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri