Galerie Foto "Studenţii preferă moartea în locul umilinţei". Decizie luată de o universitate din Teheran după noi proteste violente

Data actualizării: Data publicării:
proteste in iran
Proteste violente în Iran. FOTO: Profimedia Images

Cursurile faţă în faţă au fost suspendate începând de luni la cea mai importantă universitate de științe din Iran după o noi incidente violente produse duminică seară între studenţi şi forţele de securitate din Teheran, a anunţat o agenţie de ştiri locală, citată de France Presse.

"Universitatea de Tehnologie Sharif a anunţat că, din cauza evenimentelor recente şi a necesităţii de a proteja studenţii (...), toate cursurile vor avea loc virtual începând de luni", potrivit agenţiei Mehr.

Conform acestei agenţii, două sute de studenţi s-au adunat duminică după-amiază la Universitatea de Tehnologie Sharif şi au scandat sloganuri ostile sistemului religios în vigoare în Republica Islamică Iran, precum "femeie, viaţă, libertate" sau "studenţii preferă moartea în locul umilinţei".

Noi proteste violente în Iran. FOTO: Profimedia Images
Noi proteste violente în Iran. FOTO: Profimedia Images

Poliţia a tras bile de cauciuc, de oţel şi gaze lacrimogene. Forţele de securitate în civil şi poliţia s-au adunat duminică seară în faţa intrării de nord a universităţii, potrivit agenţiei.

Pentru a calma situaţia, ministrul ştiinţei a intrat în universitate pentru a discuta cu studenţii şi a început un dialog cu forţele staţionate în jurul instituţiei, a adăugat aceeaşi sursă. 

Demonstrațiile anti-regim de la Teheran s-au răspândit deja în peste 80 de orașe de-a lungul Iranului de la înmormântarea Mahsei Amini, femeia de 22 de ani omorâtă în bătaie de poliția moralități pentru "purtare inadecvată a vălului islamic".

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri