SUA cer Israelului o „anchetă urgentă” în cazul morții unui băiat de 17 ani cu cetățenie americană

Data publicării:
cisiordania
Atacuri israeliene în Cisiordania. Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia

Statele Unite au cerut luni Israelului să demareze o „anchetă urgentă” cu privire la circumstanţele morţii unui cetăţean american de origine palestiniană, în vârstă de 17 ani, ucis vineri de tiruri israeliene în Cisiordania ocupată, relatează AFP, potrivit Agerpres. 

„Continuăm să lucrăm îndeaproape cu guvernul israelian pentru a obţine cât mai multe informaţii posibil şi am solicitat deschiderea unei anchete urgente pentru a determina circumstanţele morţii sale şi a stabili responsabilităţile”, a declarat pentru presă un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american, Vedant Patel.

Un palestinian de 17 ani, Tawfiq Ajaq, care deţine paşaport american potrivit tatălui său, a fost ucis de tiruri israeliene la Al-Mazraa Al-Sharqiya, la est de Ramallah, în Cisiordania ocupată, au declarat agenţia palestiniană Wafa şi apropiaţi ai tânărului.

Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat din 1967 de Israel, este afectată de o recrudescenţă a violenţelor de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas în Fâşia Gaza, declanşat de atacul fără precedent al mişcării islamiste palestiniene pe teritoriul israelian, la 7 octombrie.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri