„Ai cerut să vezi monstrul, așa că iată monstrul”. Un american care și-a omorât soția și a înecat-o în cadă pe fiica ei a fost executat

Data actualizării: Data publicării:
Camera de execuție / Garry Green
Autoritățile au spus că Garry Green a comis crimele după ce soția lui a încercat să anuleze căsătoria dintre cei doi. Colaj foto: Profimedia Images

Un deținut din Texas, care a fost condamnat la moarte pentru uciderea soției sale și a fiicei acesteia de doar șase ani, a fost executat marți prin injecție letală, informează CBS News.

Gary Green, în vârstă de 51 de ani, și-a înjunghiat soția de peste 20 de ori și i-a înecat fiica de doar 6 ani în cadă.

Autoritățile au spus că Green a comis crimele din anul 2009 după ce soția lui, Lovetta Armstead, a încercat să anuleze căsătoria dintre cei doi. În ziua în care au avut loc crimele, Armestead i-a scris două scrisori lui Green în care îi spunea că, deși îl iubește, trebuie „să facă ceea ce e mai bine” pentru ea.

Green i-a răspuns prin propria lui scrisoare în care și-a exprimat părerea că Armstead și copiii ei complotau împotriva lui.

„Ai cerut să vezi monstrul, așa că iată monstrul pe care tu l-ai făcut din mine”, i-a scris Green soției. „O să fie 5 vieți care o să piară astăzi, eu fiind cea de-a cincea”.

Autoritățile americane au spus că Green intenționa să îi omoare și pe ceilalți doi copii ai lui Armstead, care la acea vreme aveau 9, respectiv 12 ani - ambii băieți.

„Nu o să spunem nimănui despre asta”, le-a spus Jerrett, unul dintre cei doi băieți care au supraviețuit, juraților despre cum aceștia au reușit să îl convingă pe Green să nu le cruțe viața.

„Era un tip malefic”

Green „era un tip malefic”, potrivit unuia dintre procurorii care au participat la condamnarea criminalului. „A fost unul dintre cele mai rele cazuri la care am luat parte vreodată”.

Un consilier spiritual budist ales de Green i-a stat alături înainte de execuție și a spus o scurtă rugăciune. Green a cerut apoi iertare când a fost întrebat de paznic dacă mai are un ultim mesaj de transmis.

„Îmi cer scuze pentru tot răul pe care l-am provocat vouă și familiei voastre”, a spus Green, uitându-se înspre rudele victimelor care au privit execuția printr-un geam. „Am mâncat împreună, am râs și am plâns împreună ca o familie. Îmi pare rău că v-am dezamăgit.”

„Vă cer să mă iertați, nu pentru mine ci pentru voi”, a mai spus Green. „Nu mai sunt omul care eram înainte”.

În timp ce îi era administrată doza letală a sedativului pentobarbital, Green le-a mulțumit administratorilor închisorii, preoților și „tuturor oamenilor frumoși de la Unitatea Polunsky”.

Apoi, Green a tras aer în piept rapid de mai multe ori, a sforăit de nouă ori și s-a stins din viață. O parte din rudele victimelor s-au îmbrățișat și au plâns. 

„S-a făcut dreptate pentru felul în care fiica mea a fost torturată”

Tatăl fetei ucise de Green a spus că nu s-a bucurat la execuția criminalului, dar că o consideră o consecință normală a sistemului de justiție. „S-a făcut dreptate pentru felul în care fiica mea a fost torturată. S-a făcut dreptate pentru felul în care Lovetta a fost ucisă”, a spus bărbatul.

Execuția lui Green este prima din cele două execuții programate pentru săptămâna aceasta în Texas. Green este al optulea deținut american care a fost executat în acest an.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri