Alegeri SUA 2020. Cum au reacționat bursele după anunțarea rezultatelor parțiale

Data actualizării: Data publicării:
sua crestere economica
Optimism pe bursele americane imediat după alegerile din SUA Foto: Guliver/GettyImages

Bursele din SUA au deschis în creștere, miercuri dimineața, deși America nu știe încă cine este următorul președinte, iar analiștii credeau că o întârziere a rezultatului alegerilor va cauza nesiguranță, un factor la care Wall Street reacționează în general negativ.

Cu toate acestea, piețele nu dau semne de panică, poate și din cauză că s-a luat deja în calcul faptul că rezultatul alegerilor nu va fi decis foarte curând.

Deși președintele Donald Trump a încercat să își declare victoria în alegeri  înainte ca numărătoarea voturilor să se fi încheiat, cursa continuă să fie extrem de strânsă mai ales în Michigan, Wisconsin și Pennsylvania. Legea federală americană prevede un calendar specific al alegerilor, iar procesul de numărare a voturilor ar putea dura până la 23 noiembrie.

Indicele Dow Jones a urcat cu 0,9 puncte procentuale în deschidere, S&P a înregistrat o creștere de 1,5 la sută, în timp ce indicele Nasdaq a cunoscut saltul cel mai mare, cu 2,6 la sută. 

Bursele au avut în general o evoluție bună în timpul administrației Trump, iar un al doilea mandat ar putea fi semnul unui mediu la fel de prielnic. În același timp, piețele mizează pe o victorie a lui Joe Biden, ceea ce ar putea aduce o nouă injecție de capital guvernamental în economie, comentează CNN.

Indicii bursieri din Europa au crescut, de asemenea, după ce inițial au cunoscut în cursul dimineții o scădere, imediat după ce Donald Trump și-a revendicat victoria, relatează BBC.

În ceea ce privește piețele din Asia, majoritatea au închis în creștere, miercuri, dar asta s-a întâmplat înainte de discursul lui Donald Trump.

 

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri