Bill Gates va investi 2 miliarde de dolari pentru a preveni schimbările climatice

Data publicării:
Bill Gates a sustinut, in 2015, o conferinta in cadrul Clinton Global Initiative
Bill Gates este unul dintre cei mai preocupați miliardari cu privire la schimbările climatice. Foto: GettyImages

Miliardarul Bill Gates intenţionează să investească 2 miliarde de dolari în proiecte şi start-up-uri în următorii cinci ani pentru a preveni schimbările climatice.

Inovaţiile sunt necesare pentru a preveni un dezastru climatic, a afirmat Bill Gates în declaraţii publicate luni în cotidianul de afaceri german Handelsblatt. Acest lucru nu este imposibil, însă va fi foarte dificil, a adăugat el, transmite Agerpres.

Bill Gates a cerut, de asemenea, o creştere de cinci ori a investiţiilor guvernamentale în cercetarea energiei curate şi a altor inovaţii climatice din întreaga lume în următorul deceniu.

Antreprenorul şi filantropul estimează că va fi nevoie de cel puţin 110 miliarde de dolari anual pentru cercetare.

În noua sa carte, "Cum să eviţi un dezastru climatic", Bill Gates cere ca emisiile de CO2 să fie eliminate complet până în 2050 pentru a se evita pagube economice şi de mediu enorme.

El susţine că omul trebuie să schimbe economia fizică într-un ritm nemaivăzut până acum. În plus, crede că taxele pe CO2, tranzacţionarea certificatelor verzi şi energiile alternative, precum energia solară şi eoliană, sunt indispensabile.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri