Cine este jurnalista care a moderat dezbaterea finală Trump - Biden. Chiar și președintele SUA a lăudat-o

Data publicării:
Kristen Welker, NBC News
Kristen Welker, NBC News, a moderat dezbatarea Trump-Biden. Foto: Facebook / Kristen Welker

Ultima dezbatere prezidenţială înainte de alegerile din SUA a fost moderată de Kristen Welker, jurnalistă la postul de știri NBC News. Ea este a doua femeie de culoare din istoria SUA care moderează o dezbatere prezidenţială. Prestația în timpul întâlnirii i-a atras laude pe reţelele sociale și chiar președintele Donald Trump a avut cuvinte frumoase despre modul în care a condus discuția, informează EFE, potrivit Agerpres.

Donald Trump, care critică în mod regulat postul NBC News şi care anterior o acuzase pe jurnalistă că este „groaznică şi nedreaptă” cu el, a lăudat la sfârşitul dezbaterii munca moderatoarei, considerând-o „foarte profesionistă”.

„Apropo, respect mult forma în care gestionaţi asta (dezbaterea - n.r.), trebuie s-o spun”, i-a transmis Trump lui Kristen Welker în mijlocul dezbaterii cu contracandidatul său democrat Joe Biden, care a avut loc în capitala muzicii country, Nashville, statul Tennessee.

Kristen Welker este a doua femeie de culoare din istoria SUA care moderează o dezbatere prezidenţială, după Carole Simpson, care a făcut acest lucru în 1992.

Kristen Welker, 44 de ani, care este corespondentă NBC News la Casa Albă din 2011, le-a pus întrebări celor doi candidaţi despre imigraţie, rasism, schimbări climatice, pandemia de COVID-19 şi corectitudinea alegerilor, iar dezbaterea s-a desfăşurat într-un mod mult mai "fluid" decât cea de acum aproape o lună.

Moderatorul primei întâlniri faţă în faţă dintre Trump şi Biden, care a avut loc în Cleveland (statul Ohio), jurnalistul Chris Wallace, a mărturisit joi că a fost invidios pe felul în care s-a desfăşurat dezbaterea moderată de Welker, în contextul în care dezbaterea condusă de el a fost afectată de nenumărate întreruperi, majoritatea din partea lui Trump.

„Sunt invidios, mi-ar fi plăcut să moderez această dezbatere”, a declarat Wallace la postul la care lucrează, Fox News.

Era de aşteptat ca această dezbatere să fie mai civilizată după ce Comisia pentru dezbateri prezidenţiale - organizatoarea întâlnirii electorale - anunţase că va întrerupe microfoanele candidaţilor în anumite segmente pentru a evita haosul.

kris
Kristen Welker, NBC News, a moderat dezbatarea Trump-Biden. Foto: Facebook / Kristen Welker

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri