Sari la conținut

Subiectul sensibil discutat de Putin și Trump

Preşedinţii Donald Trump şi Vladimir Putin au discutat timp de peste 90 de minute, la Hamburg, prelungind prima lor întâlnire ce urma să dureze numai o jumătate de oră, relatează News.ro. Liderul de la Kremlin Vladimir Putin a declarat că a vorbit cu omologul său american despre situaţia din Siria şi din Ucraina, precum şi despre securitatea informatică şi lupta împotriva terorismului. Potrivit secretarului de Stat american, Rex Tillerson, nu a fost însă ocolit nici subiectul implicării Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA.

putin_trump_kremlin.ru

FOTO: kremlin.ru

„Am avut o conversaţie foarte lungă cu preşedintele Statelor Unite, au fost multe chestiuni, precum Ucraina, Siria, alte probleme, nişte aspecte bilaterale”, a declarat Putin la începutul unei reuniuni cu premierul japonez Shinzo Abe. „Ne-am întos la chestiunile legate de lupta împotriva terorismului şi de securitate informatică”, a adăugat Putin.

Rex Tillerson a declarat, potrivit Reuters, că președinții rus și american au avut „o consistentă și lungă discuție” și despre implicarea Rusiei în alegerile din Statele Unite. „Președintele Putin a negat o astfel de implicare, așa cum cred că a facut-o și în trecut”, a precizat secretarul de stat al SUA.

Pe aceeași temă