Donald Trump și-a lansat o platformă „de comunicare”. Facebook decide dacă blochează definitiv contul fostului președinte

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump cu un decret pe biroul prezidențial
Donald Trump. Foto: Getty Images

Donald Trump și-a lansat un nou site „de comunicare”, pe care spune că va publica conținut „direct de la biroul” fostului președinte al Statelor Unite. Vizitatorii site-ului vor putea distribui articolele pe Twitter sau Facebook, platforme pe care Donald Trump a fost blocat, scrie BBC.

Site-ul fostului președinte s-a lansat cu o zi înainte ca Facebook să decidă dacă va interzice definitiv contul lui Donald Trump, care a fost suspendat după asaltul Capitoliului, în ianuarie. 

Câteva dintre postările de pe site reiau acuzațiile nesusținute că alegerile prezidențiale de anul trecut au fost trucate.

„Alegerile prezidențiale frauduloase din 2020 vor fi cunoscute, începând din această zi, drept Marea Minciună!”, A spus Donald Trump într-o declarație postată pe 3 mai pe site.

Unul dintre consilierii fostului lider de la Casa Albă anunța în luna martie că Trump va lansa o nouă platformă social media. „Noua platformă va fi ceva cu adevărat mare”, declara Jason Miller.

Încă același consilier nota marți pe Twitter că noul site nu este platfoma social media despre care vorbea.

„Vom avea noi informații în viitorul apropiat”, a spus Miller.

Site-ul este construit de Campaign Nucleus, o companie de servicii IT fondată de fostul manager de campanie al lui Donald Trump, Brad Parscale.

Facebook va decide dacă blochează definitiv contul lui Donald Trump.

YouTube a anunțat că va reactiva contul lui Trump când amenințarea „violențelor din lumea reală” se va reduce.

Twitter, unde Trump avea 88 de milioane de urmăritori, i-a blocat definitiv accesul pe platformă în urma violențelor de pe 6 ianuarie, de la Capitoliu.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri