Donald Trump vrea să își folosească dreptul de veto împotriva bugetului Apărării. Ce este „supermajoritatea” votată în Congres

Data publicării:
US Troops Patrol Village In Afghanistan's Logar Province
Foto: Guliver/GettyImages

Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump şi-a confirmat duminică intenţia de a recurge la veto împotriva bugetului Apărării, adoptat vineri de Congres, relatează AFP, potrivit Agerpres. Veto-ul său nu are însă nicio putere împotriva „supermajorității” obținute la votul din Congres.

„Cel mai mare câştigător în urma noii noastre legi a bugetului apărării este China! Îmi voi folosi dreptul de veto”, a transmis Trump pe Twitter, care se opune acestui buget din mai multe motive.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Refuzul lui Donald Trump de a promulga legea bugetului apărării nu înseamnă însă eşecul ei. Bugetul de 740,5 miliarde de dolari pentru apărarea Statelor Unite a fost adoptat cu o majoritate zdrobitoare în Camera reprezentanţilor şi în Senat, ceea ce asigură acea „supermajoritate” care ar permite legislativului să treacă peste veto-ul prezidenţial.

Dacă aleşii vor respinge acest veto, ar fi o premieră în mandatul de patru ani al lui Donald Trump la Casa Albă.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri