Două tinere din Florida s-au deghizat în bunicuţe ca să se vaccineze la un centru pentru bătrâni

Data publicării:
O femeie este vaccinată împotriva COVID-19.
Foto: GettyImages

Două tinere în jurul vârstei de 20 de ani au încercat să se vaccineze cu a doua doză anti-COVID la un centru din Florida, unde s-au prezentat îmbăcate ca niște bunicuțe. Personalul centrului de vaccinare și-a dat seama de înșelătorie după verificarea cărţilor de identitate, iar acum încearcă să afle cu reușit tinerele să obțină prima doză, relatează EFE, potivit Agerspres.

Tinerele s-au prezentat la un centru de vaccinare dedicat bătrânilor din Comitatul Orange (Florida) purtând căciuli, mănuşi şi ochelari cu rame groase.

Cazul a fost raportat biroului şerifului comitatului Orange, care a constatat că cele două femei aveau mult sub 65 de ani. Totuşi, ele au prezentat un card valid de vaccinare pentru prima doză, a declarat la o conferinţă de presă Raul Pino, responsabil sanitar al comitatului Orange.

"Nu ştiu cum au reuşit să se vaccineze prima oară, dar erau îmbrăcate ca persoane în vârstă cu căciuli, mănuşi şi ochelari, au probabil în jur de 20 de ani", a spus el.

Florida a vaccinat peste 10% din populație

Responsabilul a subliniat că numărul persoanelor care încearcă să-şi falsifice identitatea este probabil mai mare mare decât se crede.

Numărul persoanelor vaccinate în Florida, la o o populaţie de peste 21 de milioane de persoane, este de 2,43 milioane de persoane imunizate. Dintre acestea, 1,13 milioane au primit cele două doze de vaccin de la Pfizer şi Moderna.

În afară de cei de peste 65 de ani, pot să se vaccineze persoanele care locuiesc în căminele de bătrâni şi personalul care îi îngrijeşte, precum şi cei din prima linie de luptă împotriva COVID-19.

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a declarat joi că 42% dintre cei cu vârste de peste 65 de ani din acest stat au fost deja vaccinaţi împotriva COVID-19 şi a anunţat o creştere a cantităţii de vaccinuri primită săptămânal.

De la 1 martie 2020 peste 1,8 milioane de persoane s-au contagiat în Florida, iar 29.990 au murit de COVID-19.

Aceste cifre plasează statul Florida pe locul al treilea ca număr al cazurilor şi pe locul patru pentru cel al deceselor, potrivit bilanţului Universităţii Johns Hopkins, primele locuri fiind ocupate în prezent de California.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri