Elon Musk a ordonat concedieri la Twitter încă de sâmbătă (NYT)

Data publicării:
elon musk langa un ecran de smartphone care are sigla twitter
Twitter iese din Codul UE împotriva dezinformării online, anunţă comisarul european Thierry Breton. Foto: Profimedia Images

Elon Musk, care tocmai a achiziționat platforma socială Twitter, a ordonat să înceapă concedieri în companie încă de sâmbătă, au declarat pentru „The New York Times” patru persoane care au cunoștință despre acest lucru. Managerilor li s-a cerut să întocmească liste cu angajații pe care să îi dea afară.

Concedierile de la Twitter ar urma să aibă loc până la 1 noiembrie, data când angajații ar fi trebuit să primească dividende de la companie, o practică ce se înscrie în cadrul politicii de recompensare a lor. Aceste dividende reprezintă de obicei o parte semnificativă din venitul angajaților. Prin concedierea angajaților înainte de această dată, Elon Musk ar evita aceste plăți, scrie „The New York Times”.

Elon Musk, care a finalizat joi tranzacția de 44 de miliarde de dolari pentru preluarea Twitter, i-a concediat imediat pe directorul general al companiei, Parag Agrawal, şi pe alţi doi oficiali de top - directorul financiar Ned Segal şi directorul juridic Vijaya Gadde. Agrawal și Segal au fost escortați din sediul Twitter din San Francisco imediat după încheierea înțelegerii, iar cofondatorul Twitter Biz Stone le-a mulțumit celor trei pentru contribuția lor la proiect.

Însă cel mai bogat om al planetei nu s-a limitat doar la a-i da afară pe șefi, ci a ordonat concedieri în întreaga companie, unele departamente urmând să fie reduse mai mult decât altele, au declarat trei surse pentru „The New York Times”.

Deocamdată nu se știe exact câți oameni vor fi concediați, dar Twitter are aproximativ 7.500 de angajați, iar zvonuri că vor fi reduceri de personal au existat încă din aprilie, de când Elon Musk s-a arătat interesat să achiziționeze compania.

Miliardarul, care conduce, de asemenea, producătorul de automobile electrice Tesla și compania de rachete SpaceX, le-a spus investitorilor că va privatiza Twitter, că va reduce personalul, că va renunța la regulile de moderare a conținutului postat pe Twitter și că va găsi noi surse de venit.

De la preluarea Twitter, Elon Musk a acționat rapid. El a sosit încă de miercuri la sediul central al companiei din San Francisco și a început să se întâlnească cu angajații. Joi după-amiază, el i-a concediat pe directori și a stat de vorbă cu agenții de la publicitate, care asigură cea mai mare parte a veniturilor Twitter, spunându-le că platforma va fi o destinație publicitară respectată.

Sâmbătă, remarcă NYT, Elon Musk a intrat pe Twitter pentru a discuta despre mâncare. „Pâinea și produsele de patiserie proaspăt coapte sunt unele dintre marile bucurii ale vieții”, a scris el. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

A fost un mesaj care în România - unde circulă zvonuri insistente că miliardarul ar veni să-și petreacă Halloweenul la Bran - a fost interpretat ca fiind o confirmare că cel mai bogat om al planetei ar încerca deja din deliciile bucătăriei românești. Numai că, după cum arată „New York Times”, proaspătul patron al  Twitter ar avea destulă treabă și prin America.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri