Sari la conținut

Guccifer 2.0, o creație a rușilor

FBI a ajuns la concluzia că așa-numitul Guccifer 2.0, hackerul vinovat pentru atacurile cibernetice din timpul campaniei electorale din Statele Unite, nu este român, aşa cum pretindea.

Nu este nici măcar o persoană, ci un proiect al unor piraţi cibernetici din Rusia. Aceasta este concluzia unui raport de 13 pagini întocmit de FBI şi Departamentul american pentru Securitate Internă.

Denumirea de „Guccifer 2.0” a fost împrumutată de la Marcel Lazăr, hackerul român cunoscut peste tot în lume drept Guccifer şi responsabil pentru spargerea adreselor de e-mail ale familiei Bush și ale lui Hillary Clinton, când era secretar de stat. Imitatorul „2.0” nu are nicio legătură cu el. Mesajele transmise în spaţiul online erau de fapt scrise în rusă şi apoi traduse într-o limbă română aproximativă.

„Guccifer 2.0” a păstruns în serverele Partidului Democrat şi a obţinut informaţii publicate ulterior de WikiLeaks care au prejudiciat campania lui Hillary Clinton.

Citiți și:  Cum au stors hackerii ruși America de informații, sub ochii FBI

Pe aceeași temă

Povara datoriilor revine

MUNCHEN - Creșterea economică globală accelerează. Dar, înainte să deschidem șampania, trebuie să admitem că sporirea...