Video&Foto Imagini apocaliptice într-un oraș american: cartiere întregi distruse de o tornadă puternică. 19 oameni au murit

Data actualizării: Data publicării:
sua Nashville Tornada
Foto: Reed Welch/ Magnus News / Sipa Press / Profimedia

19 au murit în Nashville, Statele Unite în urma unei tornade. Furtuna a lovit în timpul nopții și a afectat o zonă populată de sute de mii de oameni.

Urmările sunt apocaliptice. Imagini filmate din aer arată cartiere întregi reduse la ruine.

Tornada a fost atât de violentă încât din unele case a mai rămas doar fundația. 

ddp USA / Profimedia
ddp USA / Profimedia

Foto: Profimedia Images

Echipele de intervenţie caută în continuare supravieţuitori şi persoane dispărute, a afirmat un responsabil al Agenţiei pentru managementul dezastrelor din Tennessee (TEMA). Bilanţul furtunilor care au lovit acest stat din sud-estul SUA în noaptea de luni spre marţi riscă aşadar să se agraveze, mai precizează AFP, potrivit Agerpres.

Departamentul de poliţie din suburbia Mt. Juliet, în estul Nashville, a anunţat că mai multe case au fost avariate şi câteva persoane au fost rănite, potrivit Reuters.

"A fost evident o tornadă foarte puternică. Sunt mai multe clădiri avariate, mai multe persoane rănite, mai multe persoane încă blocate", a spus Tyler Chandler, din cadrul departamenului de poliţie din Mt. Juliet, într-o înregistrare publicată pe Facebook. "Avem nevoie de ajutorul vostru. Şi asta înseamnă că dacă puteţi rămâne în locuinţe, vă rog să o faceţi".

Compania de electricitate Nashville Electric a anunţat că peste 44.000 de locuitori au rămas fără electricitate la primele ore ale dimineţii, după ce patru substaţii de energie electrică, 15 linii de distribuţie şi numeroşi stâlpi de electricitate au fost avariaţi.

Aeroportul John C. Tune (JWN), situata la circa 12 kilometri de centrul Nashville, ''a suferit avarii semnificative'' din cauza vremii extreme, iar mai multe hangare au fost distruse, a precizat aeroportul pe pagina sa de internet.

Fulgerele care au însoţit tornada au luminat cerul întunecat, potrivit unor înregistrări video publicate pe Twitter de utilizatorul Brian Bates.

Nashville, cu o populaţie de 691.000 de locuitori, este unul dintre oraşele cu cea mai rapidă creştere din SUA şi capitala neoficială a muzicii country.

Tennessee este unul dintre cele paisprezece state americane ai căror locuitori vor vota marţi pentru alegerea candidatului democrat care îl va înfrunta în noiembrie pe preşedintele Donald Trump, dar procesul electoral în Nashville şi regiunile învecinate va începe o oră mai târziu, la ora locală 8 a.m, din cauza pagubelor provocate de tornadă.

Editor web: C.T.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri