Video Momentul în care un elev de clasa a 7-a din SUA și-a salvat colegii după ce șoferul autobuzului școlar a leșinat la volan

Data publicării:
Un elev de clasa a 7-a preia controlul unui autobuz după ce șoferul a leșinat la volan
Spre deosebire de colegii lui, Dillon Reeves nu a fost distras de telefon și a putut interveni la timp. Captură video: Youtube: Azmi Haroun

Un elev de clasa a 7-a din Michigan a preluat controlul autobuzului școlar cu care el și alți 60 de colegi circulau după ce a observat că șoferul a leșinat la volan, informează Insider. A fost singurul care și-a dat seama ce se întâmplă și, astfel, a reușit să prevină o tragedie pentru că, spre deosebire de colegii lui, el a fost singurul care nu era distras de telefonul mobil, potrivit tatălui eroului.

Într-un videoclip care a ajuns viral luna trecută, Dillon Reeves, un elev de la o școală gimnazială din Warren, Michigan, a fost surprins în timp ce își salva colegii după ce a preluat controlul unui autobuz condus de un șofer ce își pierduse cunoștința.

Tatăl lui Reeves a delcarat pentru CBS că el crede că faptul că băiatul lui nu are telefon mobil a jucat un rol foarte important în evitarea unei tragedii. Spre deosebire de colegii lui, Reeves nu a fost distras de telefon și a putut interveni la timp.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Ce altceva poți să faci atunci când nu ai telefon? O să te uiți la oameni, o să observi diverse lucruri. O să te uiți pe geam”, a spus Steve, tatăl lui Dillon. „Este o lecție foarte puternică, poate chiar o lecție de genul celor care pot schimba lumea”.

Alți studenți care se aflau în autobuz în acea zi au spus pentru CBS că erau concentrați la telefoane și că nu au băgat de seamă că șoferul a leșinat. „Aveam AirPod-urile mele”, a spus unul dintre elevi, în timp ce altul a adăugat: „Eu mă jucam un joculeț pe telefon”.

În filmarea publicată pe rețelele sociale Reeves poate fi văzut în timp ce se grăbește să apuce volanul și apasă pe frână înainte să le strige colegilor să sune la 911.

Elevul care și-a salvat colegii a reușit să oprească autobuzul fără probleme înainte ca doi trecători să intervină și să îi ajute pe copii să părăsească autobuzul și să îi ofere îngrijiri șoferului.

Niciun elev nu a fost rănit în acest incident, iar șoferul de 40 de ani a fost transportat la spital în stare „stabilă”.

Mama vitregă a băitaului, Ireta, le-a spus reporterilor că Dillon a știut ce să facă pentru că l-a privit în fiecare zi pe șofer ca să vadă cum conduce autobuzul.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri