Sondaj | H. Clinton, avans de 5% față de D. Trump

Data publicării:
Hillary Clinton And Donald Trump Face Off In First Presidential Debate At Hofstra University

Candidata democrată Hillary Clinton are un avans de 5% în fața republicanului Donald Trump în cursa prezidențială americană, potrivit ultimului sondaj de opinie Reuters/Ipsos dat publicității vineri, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Hillary Clinton And Donald Trump Face Off In First Presidential Debate At Hofstra University
Foto: Guliver/GettyImages

Sondajul arată puține evoluții după dezbaterea prezidențială de luni, prima dintr-o serie de trei înainte de alegerile de la 8 noiembrie.

Sondajul efectuat în perioada 23-29 septembrie a arătat că 43% dintre americani sunt favorabili lui Hillary Clinton și 38% lui Donald Trump. Nu mai puțini de 19% dintre respondenți au afirmat că nu ar vota niciunul dintre cei doi candidați.

Clinton l-a devansat în general în sondaje pe Trump în acest an, iar avansul său a fost de 4-5% față de Trump în fiecare din ultimele patru săptămâni.

Într-un sondaj separat care include și ceilalți candidați, Clinton este favorita a 42% dintre americani, 38% se declară susținători ai lui Trump, 7% spun că vor vota cu candidatul Partidului Libertarian, Gary Johnson, iar 3% afirmă că o susțin pe Jill Stein, din partea Partidului Verde.

Dezbaterea de luni a fost cea mai urmărită din istoria SUA, un număr estimat de 84 de milioane de oameni urmărind într-un anumit moment emisiunea de 90 de minute. În jur de 56% dintre americanii adulți au declarat că Clinton a câștigat dezbaterea, potrivit unui sondaj al Reuters/Ipsos făcut public miercuri.

Potrivit sondajului de vineri, americanii încep să aibă opinii tot mai favorabile față de cei doi candidați. În jur de 48% dintre respondenți au spus că au în general o opinie favorabilă față de Hillary Clinton, față de 45% în săptămâna precedentă, iar 46% au spus că au o părerea favorabilă despre Trump, în creștere cu 2%.

Sondajul Reuters/Ipsos a fost efectuat în toate cele 50 de state americane, pe un eșantion de 2.501 persoane, și are o marjă de eroare de 2%.

O medie a sondajelor de opinie cele mai importante realizată de RealClearPolitics arată că Hillary Clinton era înaintea lui Donald Trump cu 2,9% vineri, 47,3% față de 44,4%, în scădere sensibilă față de un avans de 3% miercuri, dar în creștere vizibilă față de un avans de 0,9% la 19 septembrie, notează Reuters.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri