SUA: Biden are în vedere un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de la Beijing

Data actualizării: Data publicării:
Președintele Joe Biden face declarații/
Joe Biden are în vedere un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de la Beijing. Foto: Facebook

Preşedintele SUA Joe Biden a declarat joi că „are în vedere” un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă programate să aibă loc în februarie la Beijing, pentru a protesta împotriva încălcărilor drepturilor omului în China, relatează AFP.

Aceasta este ceva ce avem în vedere”, a declarat preşedintele american cu privire la această opţiune de a nu trimite oficiali guvernamentali pentru a reprezenta Washington-ul la competiţii, permiţând totuşi sportivilor americani să participe.

Mai mulţi lideri republicani îi cer lui Joe Biden să anunţe un boicot total al competiţiei sportive de către oficiali, dar şi sportivi, pentru a denunţa reprimarea musulmanilor uiguri în Xinjiang, China, calificată drept „genocid” de către guvernul american, potrivit sursei citate de Agerpres.

Mulţi oficiali din toate taberele politice, între care preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, şi senatorul republican, Mitt Romney, pledează pentru acest boicot diplomatic. China a protestat ferm când Nancy Pelosi a emis această ipoteză, în luna mai.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri