SUA | O curte de apel refuză să restabilească decretul lui Trump privind imigrația

Data publicării:
Donald Trump And Mike Pence Continue USA Thank You Tour 2016 In Des Moines
Foto: Guliver/GettyImages

O curte de apel din SUA a respins duminică cererea Administrației Trump de a restabili imediat aplicarea decretului privind imigrația semnat de președintele american, relatează agențiile internaționale de presă.

Donald Trump And Mike Pence Continue USA Thank You Tour 2016 In Des Moines
Foto: Guliver/GettyImages

Departamentul de Justiție a atacat în apel sâmbătă seară decizia unui judecător federal care bloca aplicarea decretului semnat în urmă cu opt zile de Donald Trump, ceea ce permitea din nou intrarea în SUA a cetățenilor din cele șapte țări majoritate musulmane vizate de ordinul inițial al liderului de la Casa Albă.

Însă o curte de apel din San Francisco a respins duminică apelul de urgență înaintat de Departamentul de Justiție.

În apelul său, Departamentul de Justiție a susținut că decizia instanței din Seattle de a bloca aplicarea ordinului semnat de Trump „afectează publicul, „pune sub semnul întrebării judecata președintelui privind securitatea națională” și „nu a fost însoțită practic de nicio analiză juridică”.

Trump a semnat la 27 ianuarie un ordin executiv care suspenda temporar programul de refugiați al SUA, interzicea intrarea în țară a cetățenilor din Irak, Siria, Iran, Libia, Somalia, Sudan și Yemen pe o perioadă de 90 de zile și bloca pe termen nedefinit primirea de refugiați sirieni.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri