Sari la conținut

Cel puțin 6 morți, după ce o pasarelă abia construită s-a prăbușit peste o autostradă, în SUA

Mai multe persoane și-au pierdut viața, joi, după ce o pasarelă pietonală care asigura accesul la Universitatea Florida International s-a prăbușit pe o autostradă cu șase benzi, relatează CNN. Opt mașini au fost distruse.

Actualizare vineri, ora 11:00 Alte două persoane au fost declarate decedate, în urma accidentului teribil. Bilanțul victimelor a urcat la 6 morți. 

Actualizare vineri, ora 6:00. Cel puțin patru persoane și-au pierdut viața, potrivit celui mai nou bilanț oficial. Alte zece persoane au fost rănite. Sub ruine au fost prinse opt vehicule. Operațiunea de salvare încă nu s-a încheiat.

Actualizare 22:20. „Între șase și zece persoane au murit” în urma prăbușirii acestei pasarele, a anunțat senatorul de Florida Bill Nelson, la un post local de televiziune. potrivit Reuters.


Am auzit un zgomot puternic în spatele nostru și când ne-am uitat am văzut podul complet prăbușit”, a spus Isabela Carrasco, o studentă de la Universitatea din Miami.

Ea a adăugat că a văzut cel puțin cinci sau șase mașini complet distruse de pasarela de 900 de sute de tone.

Cineva a întrebat un polițist dacă a auzit voci de sub dărămâturi și i s-a răspuns că nu”, a mai spus ea.

Montată sâmbătă, cu costuri de peste 14 milioane de dolari, pasarela pietnoală nu a fost încă inaugurată.

Potrivit CNN, pasarela a fost proiectată să reziste unui uragan de categoria 5, cel mai periculos nivel de alertă, și să fie folosită mai mult de 100 de ani.