Surse: Donald Trump vrea să revină în lumina reflectoarelor cu un discurs la un important eveniment conservator

Data publicării:
Donald Trump cu pumnul ridicat în fața susținătorilor săi adunați la un miting electoral în statul Georgia, înainte de alegerile speciale pentru Senat care vor avea loc în ianuarie 2021
Donald Trump la un miting, în statul Georgia. Foto: Profimedia Images

Fostul preşedinte Donald Trump va încerca să revină în lumina reflectoarelor pe scena politică americană într-un discurs la o întâlnire importantă a conservatorilor, a declarat o sursă apropiată liderului republican, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Donald Trump intenţionează să vorbească pe 28 februarie la Conferinţa acţiunii politice conservatoare (CPAC) din Orlando, Florida, a declarat sursa pentru Reuters, sub condiţia anonimatului.

„Va vorbi despre viitorul Partidului Republican şi al mişcării conservatoare. De asemenea, mă aştept ca cel de-al 45 preşedinte să confrunte politicile dezastruoase privind amnistia şi (gestionarea) graniţei ale preşedintelui (Joe) Biden”, a spus sursa.

După două luni în care a susţinut, în mod fals, că pierderea alegerilor a fost rezultatul unei fraude pe scară largă, Donald Trump a fost achitat într-un proces de punere sub acuzare care a avut loc în Senat după ce liderul republican părăsise Casa Albă.

Donald Trump şi-a exprimat mânia faţă de cei 17 republicani din Camera Reprezentanţilor şi Senat care au votat pentru acuzarea sau condamnarea sa, iar marţi şi-a îndreptat tirul retoricii acuzatoare către liderul republican din Senat, Mitch McConnell, decanul de vârstă al congresmenilor republicani.

Pierderea atât a funcţiei de preşedinte al SUA, cât şi a controlului în Senat, a stârnit îngrijorare în tabăra republicană care acum planifică cum să recâştige controlul în Congres în 2022.

Trump şi McConnell au luat-o pe drumuri diferite în săptămânile ce au urmat alegerilor prezidenţiale din noiembrie, după ce fostul preşedinte s-a supărat pentru că republicanul din Kentucky a recunoscut victoria în alegeri a democratului Joe Biden la mijlocul lunii decembrie. De la acel moment, cei doi nu şi-au mai vorbit, a declarat săptămâna aceasta un fost oficial de la Casa Albă.

Neînţelegerile dintre Trump şi McConnell s-a adâncit atunci când acesta din urmă a declarat, după achitarea în Senat a fostului preşedinte, că Trump este „practic şi moral responsabil” pentru asediul asupra clădirii Capitoliului.

La CPAC urmează să ia cuvântul şi o serie de lideri republicani consideraţi a fi posibili candidaţi la nominalizarea din partea partidului pentru participarea la scrutinul prezidenţial din 2024, printre aceştia numărându-se fostul secretarul de stat Mike Pompeo şi Kristi Noem, guvernatorul statului Dakota de Sud.

Două figuri republicane de marcă din administraţia Trump care nu se află pe lista vorbitorilor CPAC sunt fosta ambasadoare la ONU Nikki Haley şi fostul vicepreşedinte Mike Pence.

Conform unei alte surse citate de Reuters, Donald Trump a respins recent o solicitare de întâlnire din partea lui Haley, după ce aceasta l-a criticat într-un articol apărut în Politico.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri