Galerie Foto Teoria virusului scăpat dintr-un laborator din China, platformă politică pentru Donald Trump. Ce spun susținătorii lui

Data actualizării: Data publicării:
sustinatoare trump, cu maieru rosu pe care scrie trump e presedintele meu
Susținătorii lui Donald Trump spun că știința confirmă în sfârșit teoriile fostului președinte. Foto: Profimedia

Donald Trump a participat în weekend la un miting în statul Ohio, unde și-a reluat teoria conform căreia noul coronavirus își are originea într-un laborator din Wuhan, China, ipoteză care a revenit în centrul atenției în urma unor rapoarte ale serviciilor de informații. Susținătorii lui, unii purtând tricouri cu inscripția „Trump a câștigat” (alegerile), declară că știința confirmă, în sfârșit, ce spunea fostul președinte despre virus, relatează BBC.

Donald Trump folosește noile informații privind posibila origine a coronavirusului în laboratorul din Wuhan ca pe o armă politică, potrivit BBC. La mitingul din weekend, din Wellington, Ohio, el le-a spus susținătorilor că a avut dreptate.

„Am spus că vine din Wuhan, din laborator”, a declarat Donald Trump în fața suporterilor îmbrăcați în roșu, purtând celebrele șepci cu „Make America Great Again”. El a mai afirmat că, inițial, oamenii „au înnebunit”, dar mai târziu au privit cu alți ochi teoria lui: „Acum ei spun că cel mai probabil (virusul - n.r.) vine din laboratorul din Wuhan”. Afirmațiile lui au fost întâmpinate cu strigăte de aprobare din mulțime.

Participanții la miting au spus că ar fi preferat ca oamenii de știință să ia mai devreme în serios teoria lui Trump privind originea virusului în laborator. 

„(Virusul - n.r.) vine din laborator. De unde altundeva să vină?”, a declarat James Cropp, muncitor la o fabrică din Wellington. „De ce n-au urmărit originile bolii?”, a întrebat el.

Cropp și alți participanți au continuat discuțiile științifice despre virus, ajungând la un consens: Trump a avut dreptate, dar mass-media l-a ignorat, mai scrie BBC. 

„A zis-o la fix”, spune și Hope Baros, care a venit din Knox, Indiana, la miting, alături de soțul ei, muncitor. „Absolut”, a aprobat-o acesta. „Sută la sută.” 

Michael Barnes, un contractor din Valparaiso, Indiana, îmbrăcat într-un costum alb, model Elvis Presley, intervine în discuție: „Presa inventează lucruri, nu se bazează pe știință”.

Alți participanți la miting s-au declarat bucuroși că știința s-a aliniat în sfârșit la analiza lui Trump privind virusul și originile lui. 

Hayley Keith, frizeriță în Wellington, a spus că liberalii au râs de Trump și părerile lui despre virus: „Înainte spuneau O, e nebun, și arătau cu degetul și spuneau și despre noi că suntem nebuni. Acum nu vreau să spun că v-am spus eu, dar...”, a declarat Hayley, convinsă că s-a făcut înțeleasă.

Deși contestată mult timp de experți și clasificată drept o conspirație, teoria potrivit căreia virusul SARS-CoV-2 a scăpat din laboratorul din Wuhan a revenit în forță în ultima perioadă. Chiar dacă în continuare este necunoscută, originea Covid-19 reprezintă motivul unui schimb de replici dure între Statele Unite și China, iar informațiile contradictorii sau rapoartele evazive ale investigatorilor nu fac decât să arunce și mai multe umbre de îndoială asupra acestei probleme. Președintele american Joe Biden a cerut serviciilor secrete un raport privind originea virusului în 90 de zile. 

În replică, Beijingul a acuzat Statele Unite, prin intermediul Ministerului de Externe, că "manipulează politic" și că "nu au niciun respect pentru știință".

Donald Trump le vorbește susșinătorilor la mitingul din Ohio. Foto: Profimedia
Donald Trump le vorbește susșinătorilor la mitingul din Ohio. Foto: Profimedia

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri