Trump le cere susținătorilor săi din Capitoliu să rămână pașnici: „Fără violență! NOI suntem partidul Legii și Ordinii”

Data actualizării: Data publicării:
Susținătorii lui Donald Trump în clădirea Congresului SUA. Foto: GettyImages
Susținătorii lui Donald Trump în clădirea Congresului SUA. Foto: GettyImages

Donald Trump, președintele american în exercițiu, a transmis un mesaj pe Twitter susținătorilor săi care au luat cu asalt clădirea Capitoliului, atunci când Congresul SUA se întrunea pentru validarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale.

„Le cer tuturor care se află la Capitoliu să rămână pașnici. Fără violență! Țineți minte, NOI suntem Partidul Legii și Ordinii  - respectați Legea și oamenii noștri măreți în Albastru. Vă mulțumesc!”, a scris Trump pe Twitter, în urmă cu câteva minute.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Congresul Statelor Unite ale Americii a suspendat de urgenţă sesiunea menită să certifice victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, măsură luată după intrarea manifestanţilor pro-Trump în incinta Capitoliului. Primarul din Washington a impus restricţii de circulaţie de la 18:00.

Preşedintele în exerciţiu, care refuză să-şi accepte înfrângerea, şi-a chemat susţinătorii să protesteze la Washington, înaintea acestei sesiuni protocolare. După ce l-au ascultat, unii manifestanţi s-au îndreptat spre Congres şi poliţia a ordonat evacuarea mai multor clădiri.

Vicepreşedintele american Mike Pence a afirmat că nu se va opune certificării victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale, ascunzându-se în spatele „constrângerilor” Constituţiei.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri