Twitter închide conturi ale apropiaților lui Trump, care susțin teorii conspiraționiste

Data publicării:
Gen. Michael Flynn
Gen. Michael Flynn a fost ales de Donald Trump consilier pe probleme de securitate națională Foto: Guliver/GettyImages

Twitter a anunţat vineri că va suspenda permanent conturile care promovează conţinut QAnon și a interzis apropiați de-ai lui Donald Trump care promovează teorii conspiraţioniste, precum fostul consilier pe probleme de securitate națională Michael Flynn şi avocata Sidney Powell, transmite   Reuters, potrivit Agerpres.

Michael Flynn, fost consilier de securitate naţională al preşedintelui Trump, şi Sidney Powell, fost avocat în echipa de campanie a lui Trump, au fost amândoi aliaţi apropiaţi ai preşedintelui american şi au promovat eforturile de a pune la îndoială înfrângerea lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din 2020.

Totodată, Twitter l-a suspendat pe Ron Watkins, administratorul site-ului de imagini compuse din panouri de mesaje 8kun, care serveşte efectiv ca bază pentru mişcarea conspiraţionistă QAnon.

„Având în vedere potenţialul reînnoit de violenţă din preajma acestui tip de comportament în zilele următoare, vom suspenda permanent conturi care sunt dedicate exclusiv partajării conţinutului QAnon”, a anunţat Twitter într-un comunicat.

Și contul de Twitter al lui Donald Trump a fost suspendat permanent.

Adepţii QAnon susţin o serie de credinţe conspiraţioniste obscure bazate pe postările anonime pe internet ale lui 'Q', personaj care susţine că deţine informaţii privilegiate din interiorul administraţiei Trump.

La baza teoriilor conspiraţiei fără temei susţinute de QAnon este ideea că Trump luptă în secret împotriva unei cabale ce este alcătuită din persoane care abuzează sexual copii, printre care s-ar număra membri importanţi din Partidul Democrat, elite de la Hollywood şi aliaţi ai „statului paralel”.

Mesajele QAnon au fost răspândite pe Twitter, Facebook, Instagram şi YouTube, iar adepţii săi s-au aflat printre cei care au participat la asediul asupra Capitoliului, soldat cu cinci morţi.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri