Un afroamerican, arestat după ce a scuipat un agent, a fost lăsat să moară în închisoare. Era deshidratat şi devorat de păduchi

Data publicării:
Autopsy Report of Lashawn Thompson Press Comference, Atlanta, Georgia - 22 May 2023
Avocatul familiei tânărului a denunţat, într-o conferinţă de presă, faptul că celula a devenit o „cameră de tortură”. Foto: Profimedia Images

Un deţinut schizofren, Lashawn Thompson, un afroamerican în vârstă de 35 de ani, fără adăpost, a murit din cauza unor „neglijenţe grave”, subalimentat, deshidratat şi devorat de păduchi, într-o închisoare, în sudul Statelor Unite, arată raportul unei autopsii, relatează AFP, potrivit News.ro. 

Lashawn Thompson a fost plasat în detenţie în iunie, de către şeriful comitatului Fulton, Georgia, după ce a scuipat un agent.

La 13 septembrie, el a fost găsit mort - descărnat, extrem de murdar şi cu corpul plin de insecte - într-o celulă din aripa psihiatrică a închisorii locale.

O autopsie oficială a stabilit că cauzele morţii erau „nedeterminate”, pe fondul unor „tulburări shizofrenice şi bipolare”.

Cu ajutorul unor fonduri plătite de către jucătorul de fotbal Colin Kaepernick, foarte implicat în mişcarea Black Lives Matter (BLM) de luptă împotriva rasimului şi violenţelor poliţiştilor, familia sa a mandatat un medic legist independent să afle mai multe.

Lashawn Thompson a murit din cauza unor „complicaţii cauzate de neglijenţe grave”, a conchis doctorul Roger Mitchell în acest raport, publicat luni.

Potrivit lui Roger Mitchell, lui Lashawn Thomson i s-au prescris medicamente care să-i controleze schizofrenia, la sosirea la închisoare, însă nu le-a primit timp de cel puţin 43 de zile, ceea ce a dus la alte probleme, deoarece era incapabil să mănânce, să bea sau să se spele - fără tratament.

La momentul morţii sale, el cântărea cu 15 kilograme mai puţin decât la sosirea la închisoare, era dezhidratat şi acoperit de un strat de murdărie precizează medicul.

Pe corpul său se afla „un număr mare de insecte” - inclusiv în nas şi în gură - şi prezenta ”multiple înţepături pe braţe şi pe picioare”, precizează medicul, care estimează că este posibil ca numărul mare de păduchi să-i fi cauzat o anemie.

„Lashawn Thompson a fost neglijat până la moarte”, scrie el, calificându-i moartea drept ”omucidere”.

Avocatul familiei tânărului, Ben Crump, a denunţat, într-o conferinţă de presă, faptul că celula a devenit o „cameră de tortură”.

„Cineva trebuie să le dea socoteală rudelor sale”, a spus acesta.

„Cineva trebuie să fie găsit responsabil de ceea ce i s-a întâmplat nepotului meu”, a declarat unchiul defunctului, Karo Thompson.

Însă nu s-a depus nicio plângere în acest stadiu.

Presa locală scrie că şeriful comitatului a primit recent familia şi a acceptat demisiile a doi conducători ai închisorii.

Contcatat de AFP, şeriful nu a reacţionat imediat după publicarea autopsiei.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri