Un cuplu s-a îmbogățit peste noapte după ce a găsit o bucată dintr-un meteorit

Data publicării:
meteorit

O bucată din meteoritul care a căzut în sudul statului american Michigan, pe 16 ianuarie, a fost scoasă la licitație drept „cea mai recentă piatră căzută pe Pământ”. Casa de licitații Christie's estimează valoarea bucății de meteorit la 10.000-15.000 de dolari, scrie ABC News.

Când meteoritul a intrat în atmosfera Pământului, acesta s-a deintegrat în mici bucăți care au căzut pe o suprafață mare din statul Michigan. Unii dintre locuitori au pornit în căutarea bucăților de asteroid, iar printre ei se numără și Ashley Moritz și iubitul ei, care au descoperit o mică parte din meteorit.

„Am țipat că am găsit o bucățică, apoi nu ne-am mai putut opri din râs. Ne-am distrat în această aventură. Eu și iubitul meu suntem un fel de vânători amatori de comori”, a declarat femeia.

Cei doi au găsit bucata de meteorit după două zile de căutări, ascunsă în zăpadă, pe un lac înghețat. Ei se numără printre puținii norocoși care au reușit să găsească bucăți din asteroid.

Meteoritul descoperit de Moritz cântărește aproximativ 56 de grame și face parte din porțiunea de asteroid care a provocat un mic cutremur de magnitudine 2 când s-a prăbușit.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri